A. Merkel: Berlynas nežino apie ginklų tiekimą Ukrainai | kl.lt

A. MERKEL: BERLYNAS NEŽINO APIE GINKLŲ TIEKIMĄ UKRAINAI

  • 10

Vokietijos vyriausybė nežino apie jokią šalį, kuri tiektų ginklus Ukrainos vyriausybei, pirmadienį sakė kanclerės Angelos Merkel atstovas, kai jo buvo paklausta apie ukrainiečių gynybos ministro pastabas, kad kai kurios NATO valstybės siunčia ginklus.

„Klausimas, ar tiekiami ginklai, turėtų būti užduodamas šalims, kurios, kaip manoma ar tariamai tą daro. Mes nesame viena iš tokių šalių ir aš tokio dalyko nežinau“, – sakė Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Ukrainos gynybos ministras Valerijus Heletėjus sekmadienį sakė, jog NATO valstybės pradėjo tiekti jo šaliai ginklus, kad ji galėtų kovoti su prorusiškais separatistais ir „sustabdyti“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Spaudos konferencijoje ministras sakė, kad aptarė ginklų tiekimą per dvišalius susitikimus su NATO šalių gynybos ministrais Velse rugsėjo 4-5 dienomis vykusiame Aljanso viršūnių susitikime.

NATO pareigūnai sakė, kad Aljansas nesiųs „letalinės pagalbos“ blokui nepriklausančiai Ukrainai, tačiau jo valstybės narės tai daryti gali.

Gairės: Angela Merkel, NATO, ginklų tiekimas, karas Ukrainoje, vokietija, Steffenas Seibertas, Valerijus Heletejus, NATO viršūnių susitikimas, Vladimiras Putinas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

viska ji zino palaukite dar ukraina parodys lietuva lai maziau kisasi kur jai nereikia matomai musu valdzia nori karo baisu

mizantropas

pritariu merkel, ji nežino ir gerai, kad nežino. putkinas irgi "nežino" nei apie žaliuosius žmogeliukus, nei apie Krymo aneksiją, nei apie lėktuvo numušimą, nei apie ruskių invaziją į Ukrainą. labai puiku, manau, kad ir kitos ES šalys apie ginklų tiekimą Ukrainai "nežinos". Valio Ukrainai, muškit uzurpatorius iki pergalingos pabaigos, o vėliau prikelkit iš pelenų savo valstybę su derlingiausia žeme Europoje, su iškasenomis ir kitais gamtos turtais.

Tam RUSAS

užsitrauksi žirinovskio nemalonę, ruski-suski, kiek gali dergti žydus? Apskritai, tai ruskiai yra patys didžiausi plėšikai, žudikai ir grobuonys, todėl jų gyvų palikti negalima, tai būtų nusikaltimas prieš žmoniją. Atsirioglino ruskiai į Ukrainą, lai čia ir būna palaidoti, atrodo, taip ir vyksta. Jei žūsta ukrainietis, tai galvą padeda už laisvą tėvynę, o už ką ruskis-teroristas? Ir taip turi būti visur, į bet kurią valstybę įsisrioglinus ruskiams, jų net į nelaisvę negalima imti, būtina sunaikinti vietoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS