N. Sarkozy: imigracija nebūtinai lemia terorizmą | kl.lt

N. SARKOZY: IMIGRACIJA NEBŪTINAI LEMIA TERORIZMĄ

  • 0

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) pirmadienį, komentuodamas pastarąsias Paryžiuje įvykdytas teroro atakas, pareiškė, kad imigracija „jeigu ir nėra susijusi su terorizmu ... komplikuoja padėtį“.

„Imigracijos klausimas taps nepaprastai gilių debatų tema, nes nebegalime taip toliau gyventi. Imigracija, dėl kurios mums tenka spręsti tokias (dideles) problemas, kuria integracijos problemą, o integracija lemia komunitarizmą“ – glaudų žmonių susitapatinimą su savo bendruomene, sakė jis.

„Ir žmonės, tokie kaip įvykdę šias atakas, praeitą savaitę pražudžiusias 17 žmonių, gali pasislėpti tame komunitarizme“, – pažymėjo N.Sarkozy.

Izraelio premjeras aplankė žydų parduotuvę

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį aplankė Paryžiaus rytiniame rajone įsikūrusią košerinio maisto parduotuvę, kurioje praeitą savaitę per islamisto išpuolį buvo nušauti keturi žydai.

Toje vietoje susirinkę žmonės skandavo Izraelio vyriausybės vadovo pravardę – „Bibi“ – kai B.Netanyahu, apsuptas stiprių policijos pajėgų, atvyko į parduotuvę, kurioje užpuolikas Amedy Coulibaly (Amedi Kulibali) praeitą savaitę buvo paėmęs įkaitais niekuo dėtų pirkėjų ir keturis iš jų nužudė.

15 tūkst. karių - objektams saugoti 

Prancūzija dislokuos 15 tūkstančių policijos ir saugumo pajėgų narių „opių“ šalies vietų ir žydų mokyklų saugumui sustiprinti po virtinės teroro atakų, per kurias žuvo 17 žmonių, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Gynybos ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) sakė, kad 10 tūkstančių karių bus mobilizuota nuo antradienio vakaro saugoti „opių vietų visoje šalyje“, atsižvelgiant į „grėsmių Prancūzijoje“ mastą.

Prancūzijos pareigūnai pirmadienį jau pasiuntė 5 tūkstančių saugumo pajėgų narių ir policininkų saugoti 717 žydų objektų ir mokyklų.

Naujas saugumo priemones ministras atskleidė po neeilinio pasitarimo, sušaukto prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando), vyriausybei dedant pastangas užkirsti kelią naujiems išpuoliams po kruviniausių atakų Prancūzijoje per pastaruosius 50 metų.

„Tai pirmas kartas, kai mūsų kariai yra mobilizuojami tokiu mastu mūsų pačių žemėje“, – sakė ministras, pridurdamas, kad nenorėtų konkrečiai įvardinti sustiprintai saugomų vietų.

Pasak J.-Y.Le Driano, „dėl mūsų pajėgų greito reagavimo ir profesionalumo“ mobilizacija vyksta sėkmingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS