Paaiškėjo Sirijoje pagrobtų organizacijos „Gydytojai be sienų“ narių tautybės | kl.lt

PAAIŠKĖJO SIRIJOJE PAGROBTŲ ORGANIZACIJOS „GYDYTOJAI BE SIENŲ“ NARIŲ TAUTYBĖS

Šią savaitę Sirijoje nežinomos grupuotės galbūt pagrobti penki organizacijos „Gydytojai be sienų“ (MSF) nariai yra Belgijos, Danijos, Peru, Švedijos ir Šveicarijos piliečiai, pranešė šeštadienį ši humanitarinė organizacija ir žiniasklaida.

Įvairių MSF padalinių keturiose Europos šalyse atstovai patvirtino informaciją apie MSF tarnautojų pagrobimą ketvirtadienį vakare iš pastato, kuriuo jie naudojosi karų niokojamoje Sirijoje.

Peru užsienio reikalų ministerija dar sako tikrina žiniasklaidos pranešimą, kad vienas iš pagrobtųjų yra iš šios Pietų Amerikos šalies.

MSF atsisakė pateikti daugiau žinių apie juos – amžių, lytį ir pan.

Tačiau Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas sakė transliuotojui RTL-TV, kad minimas Belgijos pilietis – iš tikrųjų yra medicinos sesuo per 30 metų amžiaus.

Jis dar pabrėžė, kad dar nenustatyta, ar tikrai tie penki asmenys yra pagrobti.

Penktadienį humanitarinė medikų organizacija MSF pranešė, kad Sirijos šiaurėje nežinoma grupė iš vienų namų išsivežė penkis organizacijos „Gydytojai be sienų“ (MSF) narius.

„MSF patvirtina, kad penkis jos darbuotojus vakar vakare iš MSF namo Sirijos šiaurėje išvežė viena grupė, kaip atrodo, apklausai“, – sakoma atstovės Samanthos Maurin (Samantos Morin) penktadienio pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS