Pakistanas uždraudė indiško turinio transliacijas | kl.lt

PAKISTANAS UŽDRAUDĖ INDIŠKO TURINIO TRANSLIACIJAS

  • 0

Pakistanas uždraudė bet kokio indiško turinio transliacijas per šalies televiziją ir radiją, ketvirtadienį pranešė žiniasklaidą reguliuojanti institucija.  

Šis draudimas pasirodė toliau augant įtampai tarp branduolinį ginklą turinčių kaimynų Indijos ir Pakistano dėl ginčijamo Kašmyro regiono.

Valstybės kontroliuojamos institucijos pranešime sakoma, kad šį draudimą pažeidusiems televizijos kanalams ir radijo stotims jų licencijos bus sustabdytos be atskiro įspėjimo.

Nuo penktadienio įsigaliosiantis draudimas, kuris yra įvedamas vyriausybės įsaku, taip pat pradeda kovą su palydovinės televizijos kortelių, leidžiančių matyti Indijos kanalus, neteisėtu platinimu, nurodoma pranešime.

Įtampa tarp Delio ir Islamabado išaugo, kai Indija apkaltino Pakistaną rugsėjo 18 d. atakavus kariuomenės bazę jai priklausančioje Kašmyro dalyje.

Atsakydamas Delis surengė, pasak jo, „precizinius smūgius“ Pakistano kontroliuojamoje Kašmyro dalyje, sukėlusius įtūžį Islamabadui.

Sprendimas uždrausti indiško turinio laidų transliacijas priimtas po kelias savaites trukusios didžiųjų ekranų dramos, kai Indijos kino prodiuserių asociacija (IMPPA) uždraudė aktoriams ir techniniams darbuotojams iš Pakistano dirbti Bolivudo filmavimo aikštelėse. Atsakydamas Pakistanas uždraudė savo kino teatruose rodyti Bolivudo filmus.

Indijos kino teatrai savo ruožtu praėjusią savaitę atsisakė rodyti filmus, kuriuose vaidina Pakistano aktoriai.

Keli Pakistano aktoriai buvo priversti išvykti iš Indijos, kai indų nacionalistų grupuotės pradėjo daryti spaudimą Indijos filmų kūrėjams.

Per septynis dešimtmečius, kai abi šalys tapo nepriklausomos nuo Didžiosios Britanijos, tarp Indijos ir Pakistano buvo kilę trys karai, du iš jų – dėl ginčijamo Kašmyro regiono Himalajuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS