Patvirtinta: Paryžiaus atakų sumanytojas – nukautas | kl.lt

PATVIRTINTA: PARYŽIAUS ATAKŲ SUMANYTOJAS – NUKAUTAS

  • 1

Įtariamo Paryžiaus teroro atakų sumanytojo Abdelhamido Abaaoudo (Abdelhamido Abaudo) palaikai buvo atpažinti po to, kai jis žuvo per trečiadienį Prancūzijos sostinės šiauriniame priemiestyje surengtą policijos reidą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

„Abdelhamidas Abaaoudas ką tik buvo oficialiai atpažintas ... kaip nukautas“ per reidą Sen Deni priemiestyje, sakoma prokuratūros pranešime.

Jo lavonas buvo rastas gyvenamajame name San Deni rajone, kuriame trečiadienio rytą vyko septynias valandas užsitęsęs įnirtingas ir chaotiškas policijos susišaudymas su įtariamais džihadistais.

A.Abaaoudas, marokiečių kilmės Belgijos džihadistas ir vienas iš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vadeivų, laikomas didžiausios kada nors Prancūzijoje surengtos teroro atakos „smegenimis“, buvo atpažintas pagal pirštų atspaudus.

Policija surengė tą operaciją, gavusi informacijos apie pokalbius mobiliaisiais telefonais, žvalgybos duomenų ir liudininkų parodymų, rodančių, kad A.Abaaoudas veikiausiai yra užspeistas tame bute.

Kartu su A.Abaaoudu žuvo moteris, detonavusi mirtininkės diržą reidui prasidėjus. Dar aštuoni žmonės buvo suimti.

Susisprogdinusios moters palaikai buvo smarkiai sudarkyti, o žuvusio A.Abaaoudo kūnas buvo smarkiai suvarpytas kulkų, todėl jį buvo sunku atpažinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

puiku

dabar Paryžius šiek tiek atsikvėps, bet turi labai akylai saugoti vandentiekį, dujotiekį ir kitus gyvybiškai svarbius objektus. Prisišauks islamistai keršto, prisišauks. Kodėl jų visų neištrenkti iš šalies, nes jie savo sumanymų tikrai neatsisakys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS