Rusijos teismas: įtariamasis prisipažino dalyvavęs nužudant B. Nemcovą | kl.lt

RUSIJOS TEISMAS: ĮTARIAMASIS PRISIPAŽINO DALYVAVĘS NUŽUDANT B. NEMCOVĄ

  • 6

Rusijos teisėja sekmadienį sakė, kad vienas iš penkių opozicijos aktyvisto Boriso Nemcovo nužudymo bylos įtariamųjų prisipažino dėl savo dalyvavimo, o trys kiti Maskvos teisme pareiškė, kad yra nekalti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Teisėja Natalija Mušnikova sakė, kad Zauro Dadajevo, kuris B.Nemcovo nužudymu buvo apkaltintas drauge su Anzoru Gubaševu, kaltę „patvirtino jo prisipažinimas“ dėl dalyvavimo vasario 27-ąją nušaunant B.Nemcovą Maskvos centre visai šalia Kremliaus.

Teisėja nurodė jo sulaikymą pratęsti iki balandžio 28 dienos.

Z.Dadajevas, buvęs Čečėnijos policijos vado pavaduotojas, ir Anzoras Gubaševas, kuris dirbo vienai privačiai saugumo kompanijai Maskvoje, šeštadienį buvo areštuoti Ingušijoje, esančioje Šiaurės Kaukaze šalia Čečėnijos.

Abu šie vyrai buvo apkaltinti B.Nemcovo nužudymu, bet A.Gubaševas neigė savo dalyvavimą.

Kiti trys įtariamieji, kurie šiuo metu nėra apkaltinti, tvirtino, kad yra nekalti, bet tyrėjų atstovas teismui sakė, jog esama „jų dalyvavimo įrodymų“.

Skelbiama, kad jie yra Anzoro jaunesnysis brolis Šagidas Gubaševas, Ramsatas Bachajevas ir Tamerlanas Eskerchanovas.

Įtariamieji buvo areštuoti kiek daugiau nei savaitė po to, kai prezidento Vladimiro Putino kritikui B.Nemcovui buvo keturis kartus šauta į nugarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

NACIONALINIS PASAULIO LIETUVIU STREIKAS

YPATINGA POLITINE NAUJIENA. 1.Kaune Laisves al. 105 , SANKCIONUOTAME MITINGE 2015.03.07d. del kai kuriu Kauno teiseju tycinio nekompetetingumo, atvyke sveciai pateike pareiskima ir Mitingas isbalsavo, ir paskelbe PASAULIO LIETUVIU 72v. NACIONALINI STREIKA pries POLITINE ir TEISINE KORUPCIJA atidarytu. 2. Skaitykite ir susipazinkite su nuotaukomis WWW.ANTIKORUPCINISSTREIKAS.LT 3.Kauno ziniasklaida nusikalstamai praignoravo. 2.K

tam MT

tu labai kvailas,nemcovas kremliui buvo nereikalingas ir niekam krenliui jis buvo nereikalingas,Putino vietoj neieskociau zudyku maziau reikejo su prostitutemis tampytis,o politiku jis jokiu nebuvo,prisimine kaip uzmuse

MT

Maskvieciai "Nemcovo zudykai" Kremliuje sedi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS