Sirijoje ligoninės bombardavimas nusinešė 7 gyvybes | kl.lt

SIRIJOJE LIGONINĖS BOMBARDAVIMAS NUSINEŠĖ 7 GYVYBES

  • 0

Tarptautinės labdaringos medicinos organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) antradienį pasmerkė apsuptame Chomso mieste Sirijoje buvusį ligoninės bombardavimą, palikusį septynis užmuštus ir 47 sužeistus žmones.

Pasak MSF, būtent ši organizacija rūpinasi šeštadienio rytą atakuota ligonine.

„Šis bombardavimas rodo dvigubą atakos pobūdį – iš pradžių bombarduojama viena vietovė, o antruoju antskrydžiu smogiama sanitarų grupėms arba artimiausiai ligoninei“, – sakė MSF operacijų direktorius Brice de le Vingne (Brisas del le Vinjė).

„Tokia dvigubo smūgio taktika rodo, kad siekiama apskaičiuotai padaryti kuo didesnės, sunkiai įsivaizduojamos žalos“, – pridūrė jis.

Pasak MSF, pirmoji statinė su sprogmenimis buvo numesta iš sraigtasparnio į Zafaranos gyvenvietę prie Chomso šeštadienį apie 9 val. 40 min; žuvo vienas vyras ir mergaitė, sužeista 16 žmonių.

Kai tik šie žmonės buvo nuvežti į Zafaranos ligoninę, greta nukrito ir sprogo trys statinės su sprogmenimis; žuvo vienas žmogus, sužeistas 31 – ligoniai ir medikai. Nugriauta dalis ligoninės pastato, smarkiai nukentėjo inkstų dializės centras, pažymėjo MSF.

Labiausiai nukentėję žmonės buvo perkelti į kitas tris ligonines; pakeliui penki jų mirė.

Iš viso žuvo septyni, sužeisti 47, tarp pastarųjų buvo 23 moterys ir vaikas iki 15 metų amžiaus, nurodė MSF.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS