Spėjimas: Ukrainos transporto lėktuvas gali būti numuštas raketa iš Rusijos pusės | kl.lt

SPĖJIMAS: UKRAINOS TRANSPORTO LĖKTUVAS GALI BŪTI NUMUŠTAS RAKETA IŠ RUSIJOS PUSĖS

Ukrainos gynybos ministras Valerijus Heletėjus pirmadienį pareiškė, kad Ukrainos karinio transporto lėktuvas AN-26, dalyvavęs karinėje kampanijoje prieš separatistų kovotojus, galėjo būti numuštas iš Rusijos teritorijos paleista raketa, nurodoma prezidento tinklalapyje.

Po šio incidento numušto lėktuvo įgulos nariai susisiekė su armijos generaliniu štabu, sakė generolas pulkininkas V.Heletėjus savo pranešime prezidentui Petro Porošenkai.

Lėktuvas skrido 6,5 km aukštyje, todėl nešiojamais zenitiniais kompleksais jo pasiekti nebuvo įmanoma; vadinasi „lėktuvą numušė kitas, galingesnis raketinis ginklas, kuris buvo panaudotas, tikėtina, iš Rusijos Federacijos teritorijos“, – sakoma pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad vyksta paieškos ir gelbėjimo operacija, kad minėto lėktuvo įgula būtų pargabenta į teritoriją, kontroliuojamą Ukrainos kariškių.

Anksčiau iš Donecko buvo pranešta, kad prorusiški separatistų kovotojai Ukrainos rytuose pirmadienį tvirtina numušę vieną karinio transporto lėktuvą. Po to danguje netoli Luhansko liudininkai sakė matę tris parašiutus; į jų nusileidimo vietą nuskubėję patruliai, nurodė separatistai.

Naujienų agentūrai „Interfax“ Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacijos centro atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad prieš pat minėtus sukilėlių pranešimus dingo ryšys su lėktuvu AN-26.

Naujienų portale UNIAN pažymima, kad liudininkai apie 12 val. 30 min. matė, kaip buvo numuštas Ukrainos lėktuvas, kurio pilotas katapultavosi.

Per spaudos konferenciją Vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Heraščenka patvirtino, kad jėgos operacijos regione buvo numuštas karinis transporto lėktuvas AN-26 ir kad du pilotai katapultavosi.

Tuo tarpu visuomeninės organizacijos „Teisusis reikalas“ lyderis Dmytro Snehyriovas pranešė agentūrai „Ukrinform“, kad lėktuvo pilotas išsigelbėjo, bet pateko į vadinamosios Luhansko liaudies respublikos kovotojų rankas bei vežamas į Suchodilską.

Kol kas tiksliau nenurodyta, kiek žmonių skrido minėtu lėktuvu.

Gairės: Antonas Heraščenka, Teisusis reikalas, Dmytro Snehyriovas, luhanskas, Suchodilskas, karas Ukrainoje, Rusija, Petro Porošenka, numušė lėktuvą, AN-26
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

fu-ui

ponas, e-e-e, t.y. draugas - o kur pačio georgijaus juostelė, a?

fu

Numusti banderos fasistu lektuva ne nusikaltimas Greitai Kijevas bus musu Visus banditus sunaikinsim

faktas

kad cia komentuoja nupirkti ruskiu pakalikai, ruskiai bando pateisinti savo nusikaltimus zmonijai per dezinformacija, bet veliau ar anksciau jus ruskiai turesit asmeniskai atsakyti uz savo ruskijos nusikaltimus, net ka tik gimes ruskelis bus atsakingas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS