Stambule apšaudytas JAV konsulatas ir susprogdinta policijos nuovada | kl.lt

STAMBULE APŠAUDYTAS JAV KONSULATAS IR SUSPROGDINTA POLICIJOS NUOVADA

  • 0

Nežinomi ginkluoti užpuolikai pirmadienį apšaudė JAV konsulato pastatą Stambule, pranešė televizija, o ši ataka buvo įvykdyta Turkijoje tvyrant įtampai dėl Ankaros vykdomo kurdų sukilėlių bombardavimo.

Du užpuolikai, iš kurių vienas buvo moteris, pabėgo po tos atakos ir dabar yra persekiojami, nurodė televizijos „CNN-Turk“ ir NTV. Pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo.

Be to, pirmadienį tuojau po vidurnakčio mirtininkas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie vienos policijos nuovados Stambulo rajone Sultanbeilyje, o per tą išpuolį buvo sužeisti 10 žmonių, įskaitant tris policininkus, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Suimta viena užpuolikė

Turkijos policija pirmadienį sulaikė vieną iš dviejų asmenų, kurie anksčiau dieną apšaudė JAV konsulato pastatą Stambule, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Agentūra savo pranešime nepateikė jokių detalių apie sulaikyto asmens tapatybę, tačiau Turkijos žiniasklaida nurodė, jog tai - moteris.

Išpuolio motyvai kol kas nėra aiškūs, o JAV ambasados Ankaroje atstovas spaudai AFP tik pažymėjo, kad „Mes stengiamės sužinoti, kas vyksta.“

Ataka prieš konsulatą buvo įvykdyta Turkijoje tvyrant įtampai dėl Ankaros vykdomo kurdų sukilėlių bombardavimo.

Nukauti du įtariami kovotojai

Du įtariami kovotojai žuvo pirmadienį per susirėmimus su policija Stambulo rajone Sultanbeilyje, kur anksčiau buvo įvykdytas mirtininko sprogdintojo išpuolis prie vienos policijos nuovados, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Susirėmimai įsiplieskė po to sprogdinimo prie policijos pastato, per kurį buvo sužeisti 10 žmonių, įskaitant tris policininkus.

Kol kas neaišku, ar nukauti kovotojai yra kokios nors ekstremistų grupuotės nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS