Stambulo konsulatų gautose siuntose su milteliais biologinio užkrato nerasta | kl.lt

STAMBULO KONSULATŲ GAUTOSE SIUNTOSE SU MILTELIAIS BIOLOGINIO UŽKRATO NERASTA

  • 0

Turkija nurodė, kad paketuose su geltonais milteliais, gautuose kelių šalių konsulatų Stambule, per preliminarius tyrimus neaptikta biologinio užkrato, tokio kaip juodligės arba maro sukėlėjai, tačiau pažymėjo, kad atliekami tolesni tyrimai dėl kitų potencialiai pavojingų medžiagų.

Saugumo parengtis buvo sustiprinta, kai tuos įtartinus paketus gavo JAV, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos ir Vengrijos atstovybės. 25 tų misijų darbuotojai buvo prevenciškai hospitalizuoti.

„Kaip rodo pirminiais įtartinų miltelių tyrimai, juose nebuvo jokių juodligės, maro, tuliaremijos (sukėlėjų), ricino arba botulino toksinų ar kokių nors kitų biologinių kovinių medžiagų“, – sakoma Turkijos sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

„Tačiau nuodugnių biologinių tyrimų dėl kitokių tikėtinų biologinių kovinių medžiagų ir juodligės atmainų bus baigti vėliau šiandien, o rezultatai bus paviešinti“, – pridūrė ministerija.

Dauguma tų paketų buvo pristatyti penktadienį. Manoma, kad Vengrijos konsulatui paketas buvo išsiųstas tuo pačiu metu, kaip ir kiti, tačiau jis buvo atvertas tik pirmadienį, nes savaitgalį toje misijoje nebuvo darbuotojų, pranešė gubernatoriaus biuras.

Tarp hospitalizuotųjų praeitą savaitę buvo dešimt darbuotojų iš Kanados konsulato, kuris pirmadienį liko uždarytas. Kanados diplomatinėse atstovybėse užsienyje buvo paskelbta padidinta parengtis po praeitą savaitę įvykdytų dviejų atskirų kovotojų išpuolių sostinėj Otavoje ir Kvebeke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS