Moterims 83 sterilizavimo operacijas per 5 valandas atlikęs chirurgas – sulaikytas | kl.lt

MOTERIMS 83 STERILIZAVIMO OPERACIJAS PER 5 VALANDAS ATLIKĘS CHIRURGAS – SULAIKYTAS

  • 1

Indijos policija sulaikė gydytoją, centrinėje šalies dalyje atlikdavusį masines sterilizavimo operacijas, po kurių 13 moterų mirė, o dešimtys susirgo ir guli ligoninėse, ketvirtadienį sakė policijos generalinis inspektorius.

Pasak Pawano Deo (Pavano Deo), gydytojas R.K.Gupta vėlai trečiadienį Čhatisgarho valstijoje buvo sulaikytas apklausai, didėjant pasipiktinimui tomis operacijomis, kurias jis savaitgalį atliko vadinamojoje sterilizavimo stovykloje.

Šis gydytojas vos per penkias valandas operavo 83 moteris, kurioms pagal vyriausybės vykdomą sterilizavimo schemą populiacijos augimui mažinti buvo sumokėta po 1,4 tūkst. rupijų (63 litus).

„Jis buvo sulaikytas. Šiandien po pietų jis bus pristatytas į teismą. Netrukus po to jis tikriausiai bus areštuotas“, – telefonu iš Bilaspuro rajono sakė P.Deo.

Jis nurodė, kad policija planavo paimti per operacijas naudotą įrangą, nes baiminamasi, kad ji prieš operacijas buvo užkrėsta.

Aukos po kiaušintakių blokavimo operacijų ėmė vemti, smarkiai krito jų kraujospūdis.

Indijoje moterų sterilizavimo operacijų atliekama daugiau nei bet kurioje kitoje šalyje; sterilizacija Indijoje yra viena populiariausių gimstamumo kontrolės formų, o vyriausybė organizuoja stovyklas, kuriose moterys iš kaimų gali pasidaryti tokią procedūrą.

Nors tai yra savanoriškas dalykas, teisių gynimo grupės sako, kad į tikslą nukreiptas šios programos pobūdis nulėmė moterų vertimą sterilizuotis, dažnai – netinkamose įstaigose.

Spaudžiamos vykdyti planus kai kur vietos administracijos siūlo papildomas skatinamąsias priemones, tokias kaip automobiliai ir elektros prietaisai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vienai

moteriai 3,6min.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS