Taivano lėktuvo katastrofą sutuoktiniai išgyveno pasirinkę kitas vietas | kl.lt

TAIVANO LĖKTUVO KATASTROFĄ SUTUOKTINIAI IŠGYVENO PASIRINKĘ KITAS VIETAS

  • 0

Taivaniečių sutuoktinių poros ir jų dvejų metų vaiko gyvybes išgelbėjo sprendimas persėsti į kitą salono pusę lėktuve, kuris tuojau po pakilimo sudužo nukritęs į upę Taibėjaus centre, ketvirtadienį pranešė vienas laikraštis.

Oro bendrovės „TransAsia“ reiso GE235 lėktuvas, kuriame buvo 58 keleiviai ir įgulos nariai, trečiadienį pralėkė tarp aukštų pastatų, sparno galu užkabino vieną taksi automobilį ir estakadą, o galiausiai rėžėsi kairiuoju šonu į vandenį seklioje upės vietoje.

Minėtos šeimos, pavarde Lin, tėvas prieš pakylant lėktuvui paprašė leisti jiems persėsti į dešinę salono pusę, kai išgirdo nuo kairiojo sparno sklindantį neįprastą triukšmą, rašo dienraštis „United Daily“.

„Jis sunerimo, išgirdęs tą triukšmą“, – pridūrė laikraštis, nepateikdamas daugiau detalių.

Pasak „United Daily“, sudužus lėktuvui tėvai rado savo sūnų plūduriuojantį vandenyje. Tėvas atliko jam dirbtinį kvėpavimą, kol atvyko gelbėtojai.

„Tuojau po to, kai Linas ištrūko iš lėktuvo, jis ištraukė žmoną, kuri buvo šalia. Tuomet jis vandenyje pamatė savo sūnų blykštančiu veidu ir mėlynuojančiomis lūpomis“, – rašo laikraštis.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad prieš laineriui nukrintant į upę jo pilotas, kuris žuvo per katastrofą, tikriausiai karštligiškai stengėsi suvaldyti sugedusį orlaivį, laviruodamas tarp daugiaaukščių gyvenamųjų ir komercinių pastatų netoli Songšano oro uosto.

Vieno automobilio vaizdo registratorius užfiksavo dramatiškus vaizdus, kuriuose matoma, kaip krintantis lėktuvas pasvyra į kairę, sparno galu kliudo pravažiuojantį taksi automobilį ir rėžiasi į estakadą vos už kelių metrų nuo kitų mašinų.

Pareigūnai ketvirtadienį sakė vis dar neprarandantys vilties surasti 12-a per katastrofą dingusių žmonių, nors po nelaimės jau praėjo daugiau nei para. Iki šiol oficialiai patvirtinta 31 žmogaus žūtis, 15-ai orlaiviu skridusių žmonių pavyko išsigelbėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS