Turkijoje sulaikytas į Siriją keliavęs „Charlie Hebdo“ žudiko giminaitis | kl.lt

TURKIJOJE SULAIKYTAS Į SIRIJĄ KELIAVĘS „CHARLIE HEBDO“ ŽUDIKO GIMINAITIS

  • 0

Vieno iš džihadistų, kurie nužudė Prancūzijos satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žurnalistus, giminaitis buvo sulaikytas Turkijoje pakeliui į Siriją, sekmadienį pranešė šaltinis teisėsaugos sistemoje.

Cherifo Kouachi (Šerifo Kvaši) svainis Mouradas Hamydas (Muradas Hamidas) praėjusį mėnesį buvo sulaikytas Turkijoje įtariant, kad ketino vykti į Siriją, sakė minėtas šaltinis.

Ch. Kouachi buvo vienas iš užpuolikų, kurie Paryžiuje praėjusių metų sausįžurnalo redakcijoje sušaudė 12 žurnalistų.

Po išpuolio M. Hamydas socialiniuose tinkluose buvo klaidingai įvardytas vienu iš trijų „Charlie Hebdo“ užpuolikų. Jam nebuvo leista liepos 28 dieną patekti į Turkiją ir jis buvo perkeltas į sulaikymo centrą Bulgarijoje, sakė minėtas šaltinis, patvirtindamas ankstesnius pranešimus Prancūzijos spaudoje.

Pasak šaltinio, Prancūzijos kovos su terorizmu tyrėjai rengia Europos arešto orderį.

Ch. Kouachi išpuolį prieš satyrinį leidinį surengė su broliu Saidu. Iš pradžių manyta, kad M. Hamydas buvo brolių vairuotojas. Jis buvo trumpam sulaikytas, tačiau netrukus paleistas jam nepateikus jokių kaltinimų.

Vėliau duodamas interviu agentūrai AFP M. Hamydas sakė, kad išpuolis jį šokiravo. Vyras jį pavadino „siaubingu nusikaltimu“, o save apibūdino paprastu studentu, gyvenančiu su tėvais.

Jis teigė beveik nebendravęs su Ch. Kouachi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS