Turkijoje per susirėmimus nukauti septyni kurdų kovotojai | kl.lt

TURKIJOJE PER SUSIRĖMIMUS NUKAUTI SEPTYNI KURDŲ KOVOTOJAI

  • 0

Septyni įtariami uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) nariai buvo nukauti Rytų Turkijoje per susirėmimus, kurie kilo sukilėliams naktį atakavus kelis kariuomenės postus, ketvirtadienį pranešė kariuomenės pareigūnai.

Smurto spiralė įsisuko praeitą mėnesį – po to, kai 32 žmonės žuvo per mirtininko ataką pasienio mieste Suruče, esančiame netoli neramaus Sirijos miesto Kobanės (Ain al Arabo). Po šio sprogdinimo, kurį, kaip įtariama, surengė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai, praktiškai žlugo 2013 metais Ankaros ir PKK sudarytos paliaubos.

Remiantis kariuomenės pranešimu, PKK kovotojai raketomis ir šaunamaisiais ginklais atakavo kariuomenės vadavietę pietrytiniame Silopio mieste, esančiame Irako ir Sirijos pasienyje. Per susirėmimą žuvo keturi kovotojai, nurodoma jame.

PKK taip pat atakavo karinę bazę ir policijos nuovadą netoli Irano sienos esančioje Ahrio provincijoje, kurioje per susirėmus su saugumo pajėgomis buvo nukauti trys kovotojai.

Tačiau PKK palaikanti naujienų agentūra „Firat“ pranešė, kad du iš žuvusiųjų Ahryje yra 15 ir 16 metų paaugliai, dirbę vienoje kepykloje, kai Turkijos saugumo pajėgos pradėjo šaudyti į netoliese esančius pastatus.

Prokurdiškos Liaudies demokratinės partijos (HDP) atstovė parlamente Dirayet Tasdemir (Dirajet Tašdemir) agentūrai pareiškė, jog šis incidentas yra „akivaizdi egzekucija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS