Turkijos policija areštavo pučo rengimu kaltinamo F. Guleno brolį | kl.lt

TURKIJOS POLICIJA AREŠTAVO PUČO RENGIMU KALTINAMO F. GULENO BROLĮ

  • 0

Turkijos policija sekmadienį areštavo JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno) brolį, pranešė valstybinė žiniasklaida.

F.Guenas kaltinamas liepą rengęs pučą prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Taijipui Erdohanui) nuversti.

Jo brolį Kutbettiną Guleną (Kutbetiną Giuleną) policija sulaikė gavusi pranešimą, kad jis yra apsistojęs savo giminaičio namuose Izmiro provincijos Gaziemiro rajone, pranešė naujienų agentūra „Anadolu“.

Jis yra pirmasis po pučo sulaikytas asmuo iš F.Guleno artimiausių giminių.

Pasak „Anadolu“, K.Gulenas kaltinamas „naryste ginkluotoje teroro grupėje“. Jį tardo kovos su terorizmu policija.

F.Gulenas, buvęs R.T.Erdogano bendražygis, nuo 1999 metų gyvena savanoriškoje tremtyje Jungtinėse Valstijose, kaltinamas surežisavęs liepos 15-osios pučą Turkijoje.

F.Gulenas neigia šios kaltinimus, o jo šalininkai juokiasi iš Turkijos valdžios tvirtinimų apie veikiančią „Fethullah teroro organizaciją (FETO)“ ir sako, kad F.Gulenas vadovauja tik taikiai organizacijai „Hizmet“ („Tarnystė“).

Anksčiau Turkijos žiniasklaidoje minėta, kad F.Gulenas turi penkis brolius: iš jų du yra mirę – Seyfullah (Seifula) ir Hasbi (Hasbis) bei Mesih (Mesi), Salih (Sali) ir Kutbettiną (Kubetiną). Jis turi ir dvi seseris: Nurhayat (Nurhajat) ir Fazilet (Fazilet), kur jos dabar gyvena, nežinoma.

Turkija seniai prašo JAV išduoti F.Guleną ir nekantrauja dėl šio proceso lėtumo. Vašingtonas tvirtina, kad būtina laikytis visų teisinių šio proceso procedūrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS