Turkijos policija nutraukė prokurdiškos televizijos transliacijas | kl.lt

TURKIJOS POLICIJA NUTRAUKĖ PROKURDIŠKOS TELEVIZIJOS TRANSLIACIJAS

  • 0

Turkijos policija antradienį surengė reidą įtakingos prokurdiškos televizijos IMC būstinėje Stambule ir nutraukė visas jos transliacijas.

Per dramatiškas scenas, kurios buvo matomos tiesiogiai per šią televiziją, policija sustabdė transliavimą nepaisydama studijoje susirinkusių darbuotojų protestų.

IMC yra viena iš virtinės žiniasklaidos priemonių, kurias praėjusią savaitę buvo nurodyta uždaryti pagal įsakymą dėl nepaprastosios padėties, kuri buvo įvesta po nesėkmingo liepos 15-osios pučo.

Pirmadienį pranešta, kad nepaprastoji padėtis nuo spalio 19-osios pratęsiama dar trims mėnesiams.

Minėtas įsakymas taip pat paveikė 12 kitų televizijos kanalų, kurie buvo priversti nutraukti transliacijas dėl kaltinimų ryšiais su grupėmis, valdžios teigimu, keliančiomis pavojų Turkijos nacionalinio saugumo interesams ir remiančiomis terorizmą.

Jos kaltinamos ne parama liepos 15-osios perversmui, o uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) „teroristinės propagandos“ transliavimu.

Aktyvistai ne kartą perspėjo, kad neprastąja padėtimi gali būti naudojamasi ne tik prieš įtariamus perversmininkus.

Turkijos didžiausias palydovinis operatorius dėl „teroristinės propagandos“ jau buvo nutraukęs IMC transliacijas, tačiau televizija iki antradienio transliavo per palydovą „Hotbird“ ir internetą.

Dešimtys darbuotojų susirinko žinių studijoje paskutinį kartą prieš transliacijos nutraukimą pademonstruoti savo nepaklusnumo. Jie skandavo „laisva žiniasklaida nebus nutildyta“ ir plojo savo vadovybei.

Vėliau žiūrovai internete galėjo matyti paskutines televizijos akimirkas, kuriomis darbuotojai dalijosi savo privačiose „Periscope“ paskyrose.

Nors transliavo turkų kalba, 2011 metais įsteigta IMC atvirai palaikė kurdų siekius, taip pat daug dėmesio skyrė moterų, kairiųjų bei aplinkosaugos klausimams. Televizija visuomet neigė turėjusi ryšių su kokiomis nors politinėmis organizacijomis.

GALERIJA

  • Turkijos policija nutraukė prokurdiškos televizijos transliacijas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS