Ukraina prašo tarptautinio teismo imtis nusikaltimų Maidane ir Donbase | kl.lt

UKRAINA PRAŠO TARPTAUTINIO TEISMO IMTIS NUSIKALTIMŲ MAIDANE IR DONBASE

  • 5

Ukrainos parlamentas nusprendė kreiptis į Tarptautinį baudžiamąjį teismą (TBT), kad šis priimtų į savo jurisdikciją Kijevo Maidane padarytus nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus Donbase dėl itin sunkių jų padarinių ir masinio Ukrainos piliečių žudymo.

Už sprendimą kreiptis į TBT, kad šis pripažintų šiuos įvykius savo jurisdikcija, trečiadienį balsavo 271 Aukščiausiosios Rados parlamentaras.

„Ukrainos liaudies vardu Aukščiausioji Rada, kaip vieningas įstatymų leidybos Ukrainoje organas, kreipiasi į Tarptautinį baudžiamąjį teismą (TBT), siekdama patraukti baudžiamojon atsakomybėn aukščiausio rango Rusijos Federacijos pareigūnus ir DLR bei LLR vadovus, kuriuos nustatys TBT pagal TBT Romos statuto 8-ąjį straipsnį dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų, padarytų Ukrainos teritorijoje, pradedant nuo 2014 metų vasario 20 dienos ir iki dabar“, – sakoma Ukrainos parlamento priimtame pareiškime.

Dokumente nurodoma kad „nuo 2014-ųjų pavasario prieš Ukrainą tęsiama karinė Rusijos ir jos palaikomų smogikų agresija, per kurią buvo aneksuotas Krymas ir Sevastopolis, kurie yra dalis Ukrainos teritorijos, okupuota dalis Donecko ir Luhansko sričių, žuvo tūkstančiai piliečių..., sugriauta viso regiono infrastruktūra, šimtai tūkstančių piliečių priversti palikti savo namus“.

Tuo tarpu Rusijos vyriausybės ir Gynybos ministerijos pareigūnai anksčiau ne kartą neigė Ukrainos ir Vakarų šalių tvirtinimus apie Rusijos kariškių dalyvavimą karo veiksmuose Donbase.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ostapas

reikia kad tokie putino padlaiziai kaip tu pradetum maisyti kose savo dezeje nes nuo per didelio samagono kiekio jau nesuvoki ka pasakyti .db snekam ne apie lietuva o apie susikta rusijos ekspansija i UKraina prisidengiant susiktais donbasieciai ir visokiom susiktoms liaudies respublikoms kuriu laukia ssrs likimas.jeigu tavo susiktoj dezej vien verda mintys kad laime tai lebavimas ir myzimas i kelnes tai man taves gaila tu rusyno atmata. matosi kad geri kasdien ir pyksti ant viso pasaulio .o kas del krymo tai jis visada bus ukrainos dalis.putinas suvokes kad gali netekti medaus pradejo grobstyt ji plikomis is sirsiu lizdo.taciau tokiu budu jis pagreitins savo laiduotuves.o palaidos ji tokie rusijos veikejai kaip navalnas ir rusai patriotai patyre ka reiskia geras gyvenimas jelcino laikais.o tokios komunistuojancios putino kales kaip tu taip ir liksi uzsidares tualete su bonka baltos ir toliau rasysi kvailus komentarus

girtuokliui ostapui

ponas apsimyzes girtuokli,Krymas 200 metu priklause Rusijai o girtas chrusciovas prijunge ji prie ukrainos,pazeides visus tu metu istatymus.SSSR jums girtuokliam reikalinga,bet ne Rusijai.Jus patys nieko nemokat,todel ir pramones lietuvoj neliko,protingi runkeliai isvaziavo i anglija sudus valyti,pasiliko vagiai,plesykai,narkomanai,prostitutes ir apsimyzeliai girtuokliai.Tai kad gerk samogona,myzk i kelnes ir busi laimingas.Ko tau dar reikia?

ostapas

KRYMO NIEKADA, isikalk i savo prorusiska makaule, niekada neuzmirsim, nes jis visuomet priklause ukrainai. deja dede dzo ir jo vadovaujama prasigerusi komunistine nomenklaturine pederastija istreme ir isnaikino didele dali etniniu krymo gyventoju(totoriu, romu) ir atkele rusasiknius nusikaltelius , kurie po 10 metu jau vadino kryma savo "gimtine". jei neziuri ziniu ir neskaitai laikrasciu o vien sedi prie butelkos nezinai jog putka pats minejo sapnaves kaip atkuria ssrs. o kas del karo UKRAINOJE - panorejus ukrainieciams istoti i es , kaip is dangaus nukrito isvaduotojai sepederatistai.SLOve ukrainai krymas bus laisvas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS