Advokatas: kalinamas A. Navalnas neteko daug svorio | kl.lt

ADVOKATAS: KALINAMAS A. NAVALNAS NETEKO DAUG SVORIO

Sergantis kalinamas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas per kiek daugiau nei dvi savaites neteko aštuonių kilogramų svorio, antradienį pranešė jo advokatas.

46 metų A. Navalnas buvo suimtas 2021-ųjų sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po ankstesniais metais įvykdyto bandymo jį nunuodyti. Dėl šio išpuolio jis apkaltino Kremlių.

Pagrindinis Rusijos opozicijos veikėjas šiuo metu atlieka devynerių metų įkalinimo bausmę dėl kaltinimų grobstymu ir kitais nusikaltimais, kuriuos jo šalininkai laiko bausme už tai, kad jis metė iššūkį šalies prezidentui Vladimirui Putinui.

„Naktį iš penktadienio į šeštadienį į jo kamerą buvo iškviesta greitoji pagalba dėl paūmėjusios skrandžio ligos“, – tviteryje parašė A. Navalno advokatas Vadimas Kobzevas.

Pasak jo, klientas serga nežinoma liga, kurios niekas negydo.

„Remiantis jo medicininiais dokumentais, per pastarąsias 15 dienų jis numetė aštuonis kilogramus“, – rašė V. Kobzevas. Jis teigė, kad vaistai, kuriuos A. Navalnui siunčia jo motina, yra jai grąžinami.

Advokatas pažymėjo, kad A. Navalnas kenčia „nuo krizių“, ir neatmetė galimybės, jog valdžia siekia, kad jo sveikata blogėtų, „ne staiga, o palaipsniui“.

„Reikalausime atlikti toksikologinius ir radiologinius tyrimus“, – sakė jis.

Metų pradžioje A. Navalnas teigė, kad jam pasireiškė gripo simptomai ir kad jis negavo tinkamos priežiūros, todėl opozicionieriaus šalininkai pareiškė, kad Kremlius bando jį lėtai nužudyti.

A. Navalnas iš kalėjimo dažnai kritikuoja Maskvos karą Ukrainoje ir ragina rusus protestuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Nebijokit, nepadvės tas artistas. Saakasvilis jau treti metai "badauja" - ir vis dar gyvas. Neims velnias ir šito.

ogi

rei rusams isnomuot medvaldymui musu dulkiagalvi jis greit pastatys visus vieton bus visi /sveiki/ ir /laimingi/ nieko neturedami ......

KUR ŽIŪRI TAPINAS, VALINSKAI...

Ko nerenkate aukų? Juk jūsų žmogus taip kenčia...Ir Gabriukas tyli. Suženytum jį su Cichanovskaja - du prezidentus turėtum - Rusijos ir Baltarusijos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS