Afganistane per apšaudymą iš minosvaidžių žuvo penki vaikai | kl.lt

AFGANISTANE PER APŠAUDYMĄ IŠ MINOSVAIDŽIŲ ŽUVO PENKI VAIKAI

Rytų Afganistane penki vienos šeimos vaikai žuvo penktadienį į jų namą pataikius talibų kovotojų paleistam minosvaidžio sviediniui, pranešė vienas pareigūnas.

Apšaudymo iš minosvaidžių taikiniu tapo vienas kaimas Chosto provincijoje, besiribojančioje su Pakistanu, sakė regiono gubernatoriaus atstovas Talibas Mangalas.

„Talibano kovotojai paleido minosvaidžio sviedinį į gyvenamąjį namą... todėl žuvo penki vaikai – keturi berniukai ir mergaitė“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Pasak T. Mangalo, dar dvi mergaitės buvo sužeistos. Pareigūnas pridūrė, kad visi šie vaikai yra vienos šeimos.

Provincijos sveikatos apsaugos direktorius Habibas Shahas Ansari (Habibas Šahas Ansaris) nurodė, kad žuvę vaikai buvo 8–15 metų.

Talibanas šio incidento kol kas nekomentavo.

Praeitą mėnesį musulmonams švenčiant Id al Fitrą (Atsigavėjimo šventę) Talibanas buvo paskelbęs trumpas paliaubas, ir tuo metu smurtas didžiojoje Afganistano dalyje buvo sumažėjęs. Tačiau pareigūnai sako, kad pastarosiomis savaitėmis kovotojai atakas vėl suintensyvino.

Dauguma Talibano atakų buvo nukreiptos prieš Afganistano saugumo pajėgas, bet taip pat reguliariai gaunama pranešimų apie civilius, žūvančius per pakelės bombų sprogimus.

Talibanas ir Kabulo vyriausybė ketina pradėti ilgai atidėliotas taikos derybas, turinčias užbaigti šalį krečiantį karą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nu ir

kas,zemeje kas sekunde zusta simtai,beda ,'zmonijos' perteklius .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS