Afganistane nušauta moterų teisių aktyvistė | kl.lt

AFGANISTANE NUŠAUTA MOTERŲ TEISIŲ AKTYVISTĖ

Afganistane, į šiaurę nuo sostinės Kabulo, motociklu važiavę užpuolikai ketvirtadienį nušovė vieną moterų teisių aktyvistę ir jos brolį, pranešė pareigūnai.

29 metų Freshta Kohistani (Frešta Kohistani) yra antras per dvi dienas nužudytas aktyvistas: trečiadienį Kabule buvo nušautas garsus demokratijos šalininkas.

Jų nužudymai primena kitas pastarųjų savaičių tikslines žmogžudystes, kurių kelios buvo įvykdytos sostinėje.

„Kapisos provincijos Kohsano rajone nežinomi motociklu važiavę užpuolikai nužudė Freshtą Kohistani“, – žurnalistams sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas (Tarikas Arianas).

Kapisos provincijos gubernatorius Abdul Latifas Muradas naujienų agentūrai AFP sakė, kad aktyvistė nušauta netoli savo namų ir kad taip pat žuvo jos brolis.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, kurį Kabulo taikos pastangoms vadovaujantis Abdullah Abdullah (Abdula Abdula) pavadino teroristiniu.

F. Kohistani, kuri pernai per prezidento rinkimus agitavo už A. Abdullah, turėjo palyginti daug sekėjų socialinėje žiniasklaidoje ir nuolat organizuodavo pilietinės visuomenės renginius Kabule moterų teisių klausimais.

Kelios dienos prieš mirtį F. Kohistani, kuri buvo ištekėjusi ir turėjo vaiką, „Facebook“ parašė, kad sulaukė grasinimų ir paprašė policijos apsaugos.

Ji taip pat smerkė šalyje tebesitęsiančią žurnalistų ir kitų garsių figūrų, tarp jų politikų ir teisių gynėjų, nužudymų bangą, kuri ypač didelę baimę kelia Kabule.

Smurtas Afganistane intensyvėja nepaisant vyriausybės ir Talibano taikos derybų.

Trečiadienį Kabule rytinio piko valandą buvo nušauti Mohammadas Yousufas Rasheedas (Mohamadas Jusufas Rašidas), vadovavęs nepriklausomai rinkimų stebėjimo organizacijai, ir jo vairuotojas.

Antradienį per automobilyje padėtos bombos sprogimą žuvo penki žmonės, tarp jų viename kalėjime Kabulo pakraštyje dirbę du gydytojai.

Šią savaitę taip pat buvo nušautas garsus afganų žurnalistas, vykęs į mečetę šalies rytuose esančiame Gazni mieste. Rahmatullah Nekzadas (Rahmatula Nekzadas) tapo ketvirtuoju per pastaruosius du mėnesius Afganistane nužudytu reporteriu ir septintuoju žiniasklaidos darbuotoju, kurį šiemet ištiko toks likimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Siaip

matyt gaila akmenu padlai.

šiaip

musulmonų pasaulis tobulėja. Anksčiau akmenimis užmėtydavo, dabar tik nušauna

Kur laisves partija?

Kodel musu tolerastai nevaziuoja i Afganistana pasmerkti zudiku? Kodel nepuola ant keliu buciuoti koju Kabule?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS