Afroamerikiečio G. Floydo sulaikyme dalyvavusiems pareigūnams pareikšti kaltinimai | kl.lt

AFROAMERIKIEČIO G. FLOYDO SULAIKYME DALYVAVUSIEMS PAREIGŪNAMS PAREIKŠTI KALTINIMAI

  • 5

Mineapolio policijos pareigūnui, kuris juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) suėmimo metu laikė keliu prispaudęs vyro kaklą, pareikšti kaltinimai dėl antrojo laipsnio žmogžudystės, trečiadienį pranešė senatorė Amy Klobuchar (Eimi Kloubušar).

Kaltinimai pareikšti ir trims kitiems incidente dalyvavusiems policininkams.

Gegužės 25 dieną įvykusi G. Floydo, kuris buvo įtariamas mėginimu įsigyti cigarečių už padirbtą čekį, žūtis Jungtinėse Valstijose sukėlė protestų bangą prieš sisteminį rasizmą ir policijos smurtą. 

„Minesotos generalinis prokuroras Keithas Elisonas (Kitas Elisonas) pakeitė kaltinimus Derekui Chauvinui (Derekui Šovinui) į kaltinimus antrojo laipsnio nužudymu. Taip pat kaltinimai pareikšti kitiems trims pareigūnams“, – tviteryje parašė A. Klobuchar.

„Tai yra dar vienas svarbus žingsnis teisingumo link“, – pridūrė senatorė.

Praėjusią savaitę D. Chauvinas buvo apkaltintas trečiojo laipsnio žmogžudyste – šie kaltinimai iš esmės prilygsta kaltinimams dėl netyčinės žmogžudystes. 

Kaltinimai antrojo laipsnio žmogžudyste nereiškia išankstinio ketinimo nužudyti asmenį, tačiau šiuo atveju skiriamos griežtesnės bausmės.

G. Floydo mirtis paskatino masinius protestus JAV prieš policijos smurtą ir rasizmą, kurie kartais perauga į riaušes ir plėšikavimus.

D. Chauvinui už antrojo laipsnio žmogžudystę gresia iki 40 metų kalėjimo.

Neaišku, kaip naujieji kaltinimai, kurie iš esmės patenkina G. Floydo šeimos reikalavimus, paveiks visą šalį apėmusių protestų judėjimą.

Paties G. Floydo šeima ragino protestuotojus susilaikyti nuo smurto ir protestuoti taikiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Kazin kiek jam arabai sumokejo?

nu grazu

daba policija niekur netures teises sulaikyti negru ,nusidemokratinome iki ausu, tam demokratijos mesle.

fake news

gegužšs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS