Airijoje sulaikyta narkotikų siunta – didžiausia istorijoje | kl.lt

AIRIJOJE SULAIKYTA NARKOTIKŲ SIUNTA – DIDŽIAUSIA ISTORIJOJE

  • 3

Airijos policijos ir karinių jūrų pajėgų šturmuotame krovininiame laive prie pietinės šalies pakrantės buvo gabenamas milijonų eurų vertės narkotikų krovinys, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Vienas šaltinis laikraščiui „The Irish Times“ nurodė, kad policijai atlikus kratą Panamoje registruotame laive „MV Matthew“ paaiškėjo, kad jame buvo daugiau kaip dvi tonos kokaino, kurio vertė – iki 150 mln. eurų.

„Tai didžiausia sulaikyta narkotikų siunta valstybės istorijoje“, – sakė policijos atstovas spaudai Justinas Kelly (Džastinas Kelis), pridūręs, kad buvo sulaikyti trys įgulos nariai.

189 metrų ilgio laivą antradienį sulaikė Airijos karinės jūrų pajėgos, kurios paleido įspėjamuosius šūvius, o po to įlipo laivą ir pasirūpino, kad jis pasiektų Korko uostą. Šiuo metu laivas vis dar sulaikytas.

Airijos teisingumo ministrės Helen McEntee (Helen Makenti) pareiškime teigiama, kad laive rastos narkotinės medžiagos neabejotinai buvo skirtos vidaus ir Europos rinkai.

„Tai bus smūgis tarptautiniu mastu narkotikus platinančioms organizuoto nusikalstamumo grupuotėms“, – sakė ministrė.

Anot „The Irish Times“, šį laivą policija sekė įtardama, kad jis gabena kokainą iš Pietų Amerikos ir perduoda šią medžiagą mažesniems laivams jūroje.

Sekmadienį žvejybiniam traleriui užplaukus ant seklumos prie Airijos pietrytinės pakrantės, policija išgelbėjo du vyrus ir sulaikė juos dėl įtarimų organizuotu nusikalstamumu.

J. Kelly sakė, kad tokia didelė siunta nebūtų patekusi į Airijos vandenis be kokios nors airių gaujos dalyvavimo.

Pasak jo, Airijoje veikia kelios gaujos, turinčios tiesioginių ryšių su Pietų Amerika.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gintas

Airiai kas ryta metadona dalina, (sintetinis legalus narkotikas) kad numalsinti abstinensija.Toks vaizdas,kad cia kas antras narkomanas,baisu Dubline i galve iseiti ;/ P.S. as negyvenu cia,tik teko pavieseti,vaizdas susidarytas is salies.

žalias kursas yra narkomanų politikoje haliucinacija

Kvaišalų vartojamas proporcingai didėja , didėjant žaliai propagandai. Vartojant kvaišalus politikams prasideda įvairios haliucinacijos: kaip grėsmę nuo co2, kuris yra natūralus apyvartos produktas gamtoje, arbą kad vėjo malūnai pagal pageidavimą gamins begalę energijos ir dar saulę "dirbs" ir t t.

Jinas

Reikia vežti čia, miltukai mokyklose liejasi laisvai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS