Iš Antarkties plaukiančiame Rusijos ledlaužyje mirė du įgulos nariai | kl.lt

IŠ ANTARKTIES PLAUKIANČIAME RUSIJOS LEDLAUŽYJE MIRĖ DU ĮGULOS NARIAI

  • 2

Tarptautinės grupės FESCO valdomame rusų laive „Vasilij Golovnin“, plaukiančiame į Keiptauną Pietų Afrikos Respublikoje, dėl kol kas nenustatytų priežasčių mirė du įgulos nariai, naujienų agentūrai „Interfax“ antradienį pranešė Primorės krašto profesinių sąjungų federacijos atstovas.

Pasak atstovo, 1988 metais gimęs jūreivis ir 1972 metais gimęs šaltkalvis mirė balandžio 25 dieną, laivui plaukiant iš ekspedicijos Antarktyje į Keiptauno uostą.

„Mirties priežastis kol kas nenustatyta. Primorės profesinių sąjungų atstovai dirba įvykio tyrimo komisijoje“, – sakė minėtas atstovas. Tyrimui skirta 15 dienų, bet reikalui esant terminas gali būti pratęstas.

Pasak atstovo, jūreiviams pasijutus blogai laivo gydytojas teikė jiems medicininę pagalbą, bet išgelbėti jų nepavyko. Antrasis jūreivis mirė kelios valandos po pirmojo.

FESCO spaudos tarnyba agentūrai „Interfax“ situacijos nekomentavo.

„Mes situacijos kol kas nekomentuojame. Vykdomas tyrimas ir pagal jo rezultatus parengsime pranešimą spaudai“, – nurodė spaudos tarnyba.

Anksčiau pranešta, kad dyzelinis-elektrinis ledlaužis „Vasilij Golovnin“ plukdo krovinius Indijos mokslinių tyrimų stotims Antarktidoje. Sausio mėnesį „Vasilij Golovnin“ išplaukė iš Keiptauno į Antarktidą; buvo pranešta, kad reisas truks tris mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Peiliukais pasibadė?.. :s

galejo

pamatyti kas nepriklauso ar patys paciupinejo kas negalima?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS