Per antiimigrantų protestą Briuselyje – neramumai | kl.lt

PER ANTIIMIGRANTŲ PROTESTĄ BRIUSELYJE – NERAMUMAI

  • 7

Briuselyje per sekmadienį tūkstantinį mitingą prieš Jungtinių Tautų migracijos paktą kilo neramumai, kuriuos malšinti teko policijai.

Pareigūnai nurodė, kad Briuselio europiniame kvartale susirinko protestuoti apie 5,5 tūkst. žmonių. Kai kurie jų nešėsi plakatus, tokius kaip „Mūsų žmonės pirmiausia“ arba „Mums pakako, užverkite sienas“.

Protestuotojams pradėjus mėtyti daiktus ir sprogdinti pirotechniką, policijai teko įsikišti ir išskirstyti minią, pranešė įvykio vietoje dirbantis AFP žurnalistas.

Daug protestuotojų buvo iš „Flamandų intereso“ politinės partijos šalininkų stovyklos. Ši partija aktyviai siekė, kad Belgija nepritartų Marakeše patvirtintam JT migracijos paktui.

Į dokumento šalininkų kontrprotestą atvyko apie tūkstantis žmonių, jie žygiavo kitame Briuselio rajone.

Iš pradžių Belgijos pareigūnai dėl saugumo uždraudė vykti abejoms akcijoms, tačiau šiuos sprendimus pakeitė šalies vyriausiasis administracinis teismas.

JT migracijos paktą pirmadienį patvirtino daugiau nei 150 šalių.

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė palaikantis šį susitarimą ir paragino tarptautinę bendruomenę pademonstruoti „atsakomybę, solidarumą ir gailestingumą“ dirbant su migrantais.

Pontifikas pabrėžė, kad paktas buvo sukurtas tam, jog užtikrintų „saugią, teisėtą ir reguliarią migraciją“.

Pakto nuostatos nėra teisiškai įpareigojančios, tačiau jo kritikai teigia, kad dokumentas gali leisti įsibegėti nekontroliuojamai migracijai.

Belgijoje šis klausimas kėlė itin daug ginčų.

Šalies premjeras Charles‘is Michelis (Šarlis Mišelis) liko vadovauti mažumos Vyriausybei, nes dėl migracijos pakto iš koalicijos pasitraukė flamandų nacionalistų partija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ĮGYVENGINTOS MIGRANTAMS GERESNĖS GYVENIMO SĄLYGOS lIETUVOJE.

Spalio 11 dieną BNS pranešė, kad vyriausybė nutarė nelegaliems imigrantams, klaidingai vadinamiems „pabėgėliais“, mokėti tokias išmokas: - Kompensacija būsto nuomai vienam žmogui per mėnesį – 314 eurų. - Pašalpa būtiniausioms reikmėms ( komunalinėms paslaugoms, maistui, transportui ir kt.) – 204 eurai. - Papildomai mokyklinio amžiaus vaikams išmokama pašalpa būtiniausiems mokinio reikmenims įsigyti (57 eurai) ir kas mėnesį mokama 60,8 euro kompensacija vaikų ugdymo pagal ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas išlaidoms apmokėti. Suma: Suaugusiam ir vaikui per mėnesį = 518 eurų. Mokyklinio amžiaus vaikui = 635,8 eurų. -Vienkartinė įsikūrimo pašalpa - 204 eurai. -Vienkartinė įsikūrimo pašalpa vaikui -102 eurai. -Nelydimam nepilnamečiui, sulaukus pilnametystės -1122 eurai. Kiek Lietuvos vaikų, suaugusių ir senelių gauna tokias pajamas? VALDŽIOS DISKRIMINUOJAMAS LIETUVOS PILIETIS GALI TIK PASVAJOTI APIE TOKIAS SUTEIKTAS GYVENIMO SĄLYGAS...

Genys

Mūsų Seimo nevykėliai pritarė šiam paktui. Ypač Skvernelis mėgsta tokius susitarimus, kurie kenkia Lietuvai.

kjkjkj

žmonės, atsakingai rinkime savo Prezidentu žmogų, kuriam tikrai rūpi Lietuvos išlikimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS