Skandalas: antivakserė slaugė vietoje skiepo žmonėms suleido druskos tirpalo | kl.lt

SKANDALAS: ANTIVAKSERĖ SLAUGĖ VIETOJE SKIEPO ŽMONĖMS SULEIDO DRUSKOS TIRPALO

  • 22

20 tūkst. gyventojų Vokietijos Šortenso miestelį krečia vakcinavimo skandalas. Dar balandį atsitiktinai paaiškėjo, kad viena slaugė kelis žmones paskiepijo ne taip, kaip reikėtų, praneša LNK.

Tada ji aiškino, kad numetė ampulę ir bijojo prisipažinti, todėl suleido žmonėms druskos tirpalo. Vėliau ši informacija buvo perduota policijai ir prokuratūrai. Tyrimai parodė, kad šis prisipažinimas buvo melagingas. Yra aiškių požymių, kad moteris yra antivakserė ir druskos tirpalo žmonėms suleido specialiai.

Dabar paaiškėjo, kad beveik pusė miestelio gyventojų neturi joki imuniteto. Ir ne todėl, kad vakcina nesuveikė – antivakserė slaugė jiems jos apskritai nesuleido.

Neatmetama galimybė, kad šis įvykis gali paveikti dar daugiau žmonių. Slaugė atsisako duoti parodymus, todėl negalima tiksliai pasakyti, kiek žmonių yra paveikta. Tai leidžia manyti, kad, blogiausiu atveju, gali būti nukentėję 8,6 tūkst. žmonių, kurie buvo skiepyti laikotarpiu nuo kovo 5 d. iki balandžio 20 d.

Iš žmogaus veido neįmanoma įskaityti jo ketinimų.

Slaugės kolegos šokiruoti.

„Ji apmokyta slaugytoja, nefigūruoja policijos įrašuose. Su mumis papildomai mokėsi, kaip skiepyti. Ji viską darė tinkamai, mes buvome patenkinti. Nesitikėjome, kad nutiks kas nors panašaus. Iš žmogaus veido neįmanoma įskaityti jo ketinimų“, – kalbėjo Vokietijos Raudonojo kryžiaus atstovė Heide Bastrop.

Iš naujo pasiskiepyti jau panoro apie 4 tūkst. žmonių.

„Turime susisiekti su visais, kurie buvo paveikti, ir pasiūlyti jiems vėl skiepytis. Antikūnų tyrimai šioje situacijoje yra nepatikimi. Situacija įvyko prieš kelis mėnesius ir negalime atmesti galimybės, kad nukentėjusiųjų kūnuose galėjo būti natūraliai susidariusių antikūnų, o vėliau jie išnyko“, – aiškino Valstybinės sveikatos tarnybos prezidentas Matthias Pulzas.

Antivakserei slaugei gresia kalėjimas nuo pusės iki dešimties metų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Visa TS-LKD susileido skiepo feiką

Juk nei vienas konservatnykas nei insultą po skiepo nėra patyręs, nei kitų poveikių!

Anonimas

Kvakserė neapskiepyjo pusės žmonių, tai bent skandalas. Ar kas nors dėl to mirė?

Fina

Nuo druskos tirpalo tikrai blogai nebus, tai vaistų skiediklis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS