Antverpeno uoste 2020-aisiais konfiskuotas rekordinis kokaino kiekis | kl.lt

ANTVERPENO UOSTE 2020-AISIAIS KONFISKUOTAS REKORDINIS KOKAINO KIEKIS

Belgijos tarnybos per praeitus metus Antverpene konfiskavo iš viso 65,5 tonos kokaino – visų laikų didžiausią kiekį šiame uoste, kuris yra pagrindinis šios rūšies narkotikų patekimo į Europą taškas, antradienį pranešė pareigūnai.

Praeitais metais konfiskuotų kvaišalų kiekis buvo smarkiai didesnis negu ankstesniais.

„Narkotikų kontrabandininkai karantine nebuvo užsidarę“, – pažymėjo Belgijos muitinės tarnyba.

2013 metais Antverpene buvo konfiskuota 4,7 tonos kokaino. 2019 metais šis kiekis išaugo iki 62,1 tonos, o 2020-aisiais uoste rasta 65,48 tonos šių kvaišalų, sakoma Finansų ministerijos pranešime.

Narkotikai į Europą gabenami iš Lotynų Amerikos, daugiausiai Kolumbijos, Brazilijos ir Ekvadoro. Jų paprastai randama paslėptų krovinių konteineriuose, iškrautuose iš laivų.

Belgija yra pagrindinė tokių siuntų atvykimo vieta; dideli kiekiai kokaino taip pat atgabenami į Ispaniją ir Nyderlandus. Ten kvaišalų siuntos išskaidomos ir išvežiojamos po visą Europą.

Finansų ministerijos skaičiavimai rodo, kad pernai konfiskuoto kokaino vertė gatvės kainomis yra apie 7,8 mlrd. eurų. Ministerija rėmėsi prielaida, kad gramas 60 proc. grynumo kokaino vidutiniškai kainuoja 68,5 euro.

Antverpenas pagal krovos apimtis yra antras didžiausias Europos uostas po Roterdamo Nyderlanduose.

Jungtinių Tautų duomenimis, dar 25 tonos Belgijai skirto kokaino buvo konfiskuotos siunčiančiose šalyse.

Praeitais metais iš viso sulaikytos 102 tonos Europai skirto kokaino. Šie kvaišalai buvo konfiskuoti įgyvendinant JT remiamą tarptautinį teisėsaugos projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytojas

Good news!

Anonimas

Liberastiniai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS