Apie 320 Sudano karių pabėgo į kaimyninį Čadą | kl.lt

APIE 320 SUDANO KARIŲ PABĖGO Į KAIMYNINĮ ČADĄ

  • 1

Apie 320 Sudano karių pabėgo iš kovų šalyje į kaimyninį Čadą, trečiadienį pranešė gynybos ministras.

„Sekmadienį jie atvyko į mūsų teritoriją, buvo nuginkluoti ir sulaikyti“, – spaudos konferencijos metu sakė generolas Yaya Brahimas (Jaja Brahimas), nurodydamas, kad kariai nerimavo, jog juos nužudys Greitojo reagavimo pajėgos (RSF), kovojančios su kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) pajėgomis.

„Padėtis Sudane kelia nerimą ir yra apmaudi, todėl ėmėmės visų būtinų priemonių, kad įveiktume šią krizę“, – teigė ministras.

Jis taip pat pažymėjo, kad „šis karas liečia ne mus, o Sudano gyventojus, todėl turime išlikti budrūs dėl visų galimų situacijų.“

Tačiau jis atsisakė pateikti daugiau informacijos apie penktą dieną vykstančius mūšius Chartume ir kitose Sudano vietovėse. Trečiadienį užsienio šalių ambasados pranešė, kad per susirėmimus žuvo mažiausiai 270 civilių gyventojų.

Šeštadienį Čadas uždarė savo sienos su Sudanu perėjimo punktus, kuriuos dažnai kerta abiejų šalių sukilėlių grupuotės.

Šeštadienį smurtas įsiplieskė tarp dviejų generolų, per 2021 metų perversmą užgrobusių valdžią, pajėgų: kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) ir jo pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, kuris vadovauja sukarintoms Greitojo reagavimo pajėgoms (RSF).

Tai įvyko po įnirtingo A. F. Burhano ir M. H. Daglo ginčo dėl planuojamos RSF integracijos į reguliariąją kariuomenę – pagrindinės galutinio susitarimo, kuriuo siekiama atkurti demokratiją Sudane, sąlygos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kai

sis procesas taps jav zmomiu butinybe tai i kalnus bei miskus begs ne jie o tie kas norejo kad sie begtu ir tuomet sis blogis praranda visas savo pozicijas o pasaulis po truputi atsigaus su nemazais praradymais bet svarbiausia su viltymi ir gerais zminemis kurt pasauli be blogio saknu kurios bus israutos ir su visais velniais pasiustos pragaran ir daugiau nieks is ten ju nesikvies-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-

SUSIJUSIOS NAUJIENOS