Rusų kariams apšaudžius Pietų Ukrainą sužeisti septyni žmonės | kl.lt

RUSŲ KARIAMS APŠAUDŽIUS PIETŲ UKRAINĄ SUŽEISTI SEPTYNI ŽMONĖS

  • 0

Rusų kariams apšaudžius pietinį Ukrainos Chersono miestą buvo sužeisti mažiausiai septyni žmonės, antradienį pranešė pareigūnai.

Maskva savo ruožtu pareiškė, kad naktį numušė dronų, nukreiptų į aneksuotą Krymą.

Išpuoliai buvo surengti Rusijai tęsiant beveik 20 mėnesių trunkantį puolimą, o Kyjivui vykdant vasarą pradėtą kontrpuolimą.

Chersono administracijos vadovas Romanas Mročko socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad per masinį Rusijos pajėgų apšaudymą, preliminariais duomenimis, buvo sužeisti penki žmonės.

Vienas iš jų vidutinio sunkumo būklės paguldytas į ligoninę.

Per kitą smūgį netoliese esančioje transporto įmonėje buvo sužeisti dar du žmonės, sakė regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Tuo metu rytiniame Donecko regione esančio Slovjansko administracijos vadovas Vadymas Liachas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė apie rusų smūgį miesto centre esančiam Luhansko žemės ūkio universiteto bendrabučiui. Pasak jo, aukų išvengta.

Kyjivas taip pat pranešė, kad numušė šešis iranietiškus dronus „Shahed“, kurie iš Maskvos kontroliuojamo Krymo buvo paleisti į Odesos uostamiestį.

Keliomis valandomis anksčiau Rusija pranešė, kad numušė aštuonis dronus virš Krymo, kuris reguliariai atakuojamas Ukrainos, pažadėjusios susigrąžinti šį regioną ir kitas Maskvos užimtas teritorijas.

„Šiąnakt oro gynyba numušė aštuonis priešo dronus, kai jie priartėjo prie Krymo“, – socialiniuose tinkluose pranešė Maskvos paskirtas pusiasalio vadovas Sergejus Aksionovas.

Rusija taip pat pranešė, kad dar trys dronai buvo numušti virš jos vakarinio Belgorodo regiono, besiribojančio su Ukraina.

Gairės: karas Ukrainoje, apšaudymas, Chersonas, sužeisti žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS