Areštuotas Rusijos miesto, kur A. Navalnas atskleidė korupciją, meras | kl.lt

AREŠTUOTAS RUSIJOS MIESTO, KUR A. NAVALNAS ATSKLEIDĖ KORUPCIJĄ, MERAS

Sibire esančio Tomsko miesto, kur Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas atskleidė išsikerojusią korupciją, meras penktadienį buvo areštuotas dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais, pranešė regiono pareigūnai ir šalies žiniasklaida.

Prieš du mėnesius Kremliaus kritikas A. Navalnas paskelbė savo tyrimą apie įtariamą Tomsko pareigūnų korupciją.

44 metų A. Navalnas rugpjūtį iš Tomsko į Maskvą skridusiame lėktuve pasijuto blogai ir, lėktuvui neplanuotai nutūpus Omske, buvo nuvežtas į šio miesto ligoninę, o po poros dienų nuskraidintas į Vokietiją gydyti. Vokiečių gydytojai paskelbė, kad jis buvo apnuodytas viena iš Sovietų Sąjungoje sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų „Novičiok“.

Svarbius nusikaltimus tiriantis Rusijos Tyrimų komitetas dabar paskelbė, kad pradėtas tyrimas dėl Tomsko meru nuo 2013 metų dirbančio Ivano Kliaino veiklos.

„Pradėtas kriminalinis tyrimas dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais“, – sakoma pranešime, kuriame nurodoma, kad 61 metų I. Kliaino namuose ir darbovietėje atliekamos kratos.

Pasak Tyrimų komiteto, I. Kliainas, kuris yra pagrindinis vietos alaus daryklos akcininkas, 2016 metais nurodė pavaldiniams klastoti informaciją apie šalia daryklos esančią žemę, kad vienas verslininkas negalėtų ten pradėti statybų.

Tas verslininkas dėl mero veiksmų patyrė „reikšmingą žalą“, sakoma pranešime.

Valstybinė televizija parodė, kaip Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentai juodais drabužiais sulaiko I. Kliainą per rytinį susitikimą su vietos pareigūnais. Šaltiniai teisėsaugos institucijose vėliau Rusijos naujienų agentūroms patvirtino, kad meras buvo areštuotas.

Rugsėjį paskelbtose savo tyrimo išvadose A. Navalnas sako, kad Tomske „viskas persmelkta korupcijos, kuri veikia kiekvieno žmogaus gyvenimą“.

Opozicionieriaus teigimu, valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ nariai skirdavo valstybinius kontraktus kompanijoms, kurias slapta kontroliuoja partijos pareigūnai.

A. Navalno tyrime I. Kliainas nebuvo paminėtas.

Rugsėjį du A. Navalno sąjungininkai buvo išrinkti į vietos parlamentą Tomske.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS