Armėnijos ir Azerbaidžano paliaubos nutrūkos vos įsigaliojusios | kl.lt

ARMĖNIJOS IR AZERBAIDŽANO PALIAUBOS NUTRŪKOS VOS ĮSIGALIOJUSIOS

Armėnija ir Azerbaidžanas apkaltino viena kitą pažeidus naują paliaubų susitarimą netrukus po to, kai jis įsigaliojo pirmadienio rytą.

Azerbaidžano Užsienio reikalų ministerija (URM) teigė, kad Armėnijos pajėgos apšaudė Tartaro miestą ir aplinkinius kaimus, taip „šiurkščiai pažeisdamos“ paliaubas, apie kurias sekmadienį pranešė Vašingtonas. Paliaubas įsigaliojo pirmadienį 8 val. vietos laiku (6 val. Lietuvos laiku).

Armėnijos Gynybos ministerija savo ruožtu tvirtino, kad Azerbaidžano pajėgos „šiurkščiai pažeidė“ paliaubas artilerija apšaudydamos kariuomenės pozicijas fronto linijoje.

Kiek anksčiau pranešta, kad Armėnija ir Azerbaidžanas dar kartą sutarė laikytis „humanitarinių paliaubų“ Kalnų Karabacho konflikte, kurios įsigalioja nuo pirmadienio, pranešė JAV Valstybės departamentas.

Valstybės sekretoriaus pavaduotojas Stephenas Biegunas šeštadienį susitiko su kovojančių šalių užsienio reikalų ministrais ir vadinamosios Minsko grupės atstovais, teigiama bendrame Minsko grupės pranešime.

JAV, kartu su Prancūzija ir Rusija, sudaro Minsko grupę, kurią suformavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) tarpininkauti konflikto šalims.

Konfliktas Kalnų Karabache, kuris yra pripažįstamas Azerbaidžano dalimi, tačiau faktiškai kontroliuojamas armėnų, atsinaujino rugsėjo 27 d.

Armėnija ir Azerbaidžanas kaltina viena kitą apšaudant civilius gyventojus nuo pat neramumų pradžios šiame kalnuotame regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS