Koronavirusu užsikrėtęs Armėnijos prezidentas izoliavosi Londone | kl.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTĘS ARMĖNIJOS PREZIDENTAS IZOLIAVOSI LONDONE

Armėnijos prezidentui Armenui Sargsianui buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, todėl jam teko izoliuotis Londone, kur valstybės vadovas ir jo šeima sutiko Naujuosius metus, antradienį pranešė jo kanceliarija.

67 metų prezidentui „pasireiškė naujojo koronaviruso [infekcijos] simptomai. Testo rezultatas buvo teigiamas“, sakoma prezidentūros pranešime.

S. Sargsianas buvo atvykęs į Londoną „sutikti Naujujų metų su savo šeima ir vaikaičiais“, be to, jam turėjo būti atlikta kojos operacija, nurodė prezidentūra.

„Prezidentas izoliavęsis ir laikinai tęs darbą nuotoliniu būdu“, – rašoma pranešime.

Armėnijos prezidento vaidmuo yra daugiausiai reprezentacinis. Vykdomoji valdžia daugiausiai priklauso premjero Nikolo Pašiniano vyriausybei; jis pats kartu su šeima užsikrėtė koronavirusu birželį.

Apie 3 mln. gyventojų turinčiai Kaukazo valstybei sunkiai sekėsi valdyti pandemijos padarinius. Kaip rodo naujausi oficialūs duomenys, Armėnijoje iki šiol užregistruota daugiau kaip 160 tūkst. užsikrėtimo atvejų, 2 878 užsikrėtusieji mirė.

Šalies valdžia buvo kritikuojama dėl esą netinkamo šios krizės valdymo. Ekspertai skundėsi, kad sprendimas uždaryti sienas buvo priimtas per vėlai ir kad gyventojai buvo gluminami prieštaringų pareigūnų pareiškimų.

Padėtį dar labiau apsunkino šešias savaites trukusios Jerevano remiamų armėnų separatistų ir Azerbaidžano pajėgų pražūtingos kautynės dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Konfliktą sustabdė lapkričio pradžioje tarpininkaujant Rusijai sudaryta taikos sutartis. Vis dėlto per susirėmimus Kalnų Karabache ir aplinkinėse teritorijose žuvo daugiau kaip 6 000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kada putka sirgs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS