Artimieji negali susisiekti su „Azovstal“ gynėjais: papasakojo apie paskutinius pokalbius | kl.lt

ARTIMIEJI NEGALI SUSISIEKTI SU „AZOVSTAL“ GYNĖJAIS: PAPASAKOJO APIE PASKUTINIUS POKALBIUS

  • 0

Ukrainos karių, paimtų į nelaisvę arba dingusių po Mariupolio „Azovstal“ gamyklos gynimo Mariupolyje, artimieji sakė neturintys informacijos apie jų buvimo vietą. Jie nežino, kur ir kokiomis sąlygomis laikomi jų artimieji, skelbia UNIAN cituodami CNN.

Gynusio gamyklą sunkiai sužeisto jūrų pėstininko žmona teigė, kad paskutinį kartą su vyru kalbėjosi balandžio viduryje.

„Pastaruoju metu su vyru nesusisiekiau ir negavau jokios informacijos apie jį. Paskutinį kartą kalbėjomės balandžio 13 dieną. Ir tada jo bendražygiai man atsiuntė žinutes, kad jis dar gyvas“, – pasakojo Anna Ivleva.

Moteris sakė, kad su ja susisiekė Ukrainos valdžia, tačiau apie tai, kur ir kokiomis sąlygomis laikomi „Azovstal“ kovotojai, informacijos ji neturi. Anna tikisi, kad jos vyras gyvas, nors ir nelaisvėje.

96-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Jūrų pėstininko mergina Yana kalbėjo, kad apie savo vaikiną nieko negirdėjo nuo gegužės 11-osios. „Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas susisiekė su mano vaikino motina, tiksliai nepamenu, kada. Jai tik pasakė, kad jis gyvas, ir viskas“, – žurnalistams sakė ji ir pažymėjo, kad vyriausybė nepateikė informacijos, kur jis galėtų. būti.

Kito „Azovstal“ gynėjo žmona Tatjana pasakojo, kad jos vyrui pavyko jai paskambinti iš nežinomo numerio ir pasakyti, kad kai kurie jo bendražygiai yra Donecko srityje. „Jo balsas buvo ramus ir pasitikintis. Jis sakė, kad sąlygos, kuriomis jie laikomi, yra normalios“, – pasakojo ji.

Tatjana su vyru kalbėjosi apie dešimt minučių ir jis pažadėjo jai, kad bandys dar kartą paskambinti. „Tai tiek, daugiau jokių skambučių ir žinių“, – sakė moteris.

Anksčiau iš nelaisvės paleisti Ukrainos kariai kalbėjo apie kankinimus ir netinkamą elgesį. Anot jų, ypač žiauriai buvo kankinami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pareigūnai ir „Azovo“ kovotojai.

Gairės: karas Ukrainoje, Azovstal, gynėjai, negali susisiekti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS