Ataskaita: JK lyderiai turi prisiimti atsakomybę už kultūrą, leidusią vykti vakarėliams | kl.lt

ATASKAITA: JK LYDERIAI TURI PRISIIMTI ATSAKOMYBĘ UŽ KULTŪRĄ, LEIDUSIĄ VYKTI VAKARĖLIAMS

  • 0

Britanijos politiniai lyderiai ir aukščiausi pareigūnai „turi prisiimti atsakomybę“ už kultūrą, dėl kurios Dauningo gatvėje karantino metu įvyko virtinė uždarų vakarėlių, teigiama trečiadienį paskelbtoje ilgai lauktoje aukšto rango valstybės tarnautojos ataskaitoje.

„Daugeliui šių įvykių neturėjo būti leista įvykti“, – sakoma ataskaitos išvadose.

„Aukščiausioji vadovybė, tiek politinė, tiek oficialioji, turi prisiimti atsakomybę už šią kultūrą“, – priduriama dokumente.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) trečiadienį ruošėsi šios išsamios ataskaitos apie vadinamąjį vakarėlių skandalą paskelbimui, į viešumą iškilus naujiems faktams apie COVID-19 karantino metu jo biure vykusias linksmybes.

Aukščiausioji vadovybė, tiek politinė, tiek oficialioji, turi prisiimti atsakomybę už šią kultūrą.

Laikraštis „Daily Mirror“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti vyno buteliais ir spurgomis nukrautas stalas Dauningo gatvės vyriausybės komplekse. Pasak dienraščio, kartu su šia nuotrauka darbuotojams per programėlę „WhatsApp“ buvo išsiųsta žinutė, kurioje buvo rašoma: „Metas atidaryti barą be COVID-19“.

Tačiau būtent šio konkretaus 2020 metų lapkričio mėnesį vykusio vakarėlio netyrė nei valstybės tarnautoja Sue Gray (Sju Grei), nei Londono policija, skyrusi daug baudų už COVID-19 karantino taisykles pažeidusius vakarėlius Dauningo gatvėje. Tarp nubaustų asmenų buvo ir B. Johnsonas.

Baudą gavęs premjeras nepaisė raginimų atsistatydinti. Tačiau manoma, kad daugelis jo Konservatorių partijos narių laukia, kol bus paskelbta nuodugni S. Gray ataskaita, ir tada priims sprendimą, ar inicijuoti balsavimą dėl naujo vadovo.

Anksčiau trečiadienį S. Gray ataskaita buvo perduota B. Johnsonui, kuris po savaitinės premjero klausimų ir atsakymų sesijos Bendruomenių Rūmuose 12 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku turėtų padaryti pareiškimą, patvirtino pareigūnai.

Vėliau, prieš Konservatorių partijos parlamentarų 1922-ųjų komiteto posėdį, jis turėtų surengti spaudos konferenciją, kurioje aptars S. Gray ataskaitą.

S. Gray sausį paskelbė preliminarią savo ataskaitos versiją, tačiau atidėjo išsamesnės ataskaitos paskelbimą, Londono policijai paskelbus apie vykdomą tyrimą.

Baigus tą tyrimą 83 asmenims buvo skirtos 126 baudos. Tačiau dabar policija spaudžiama atnaujinti tyrimą, į viešumą iškilus naujiems faktams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS