Atsistatydino kunigų pedofilų dangstymu kaltinamas JAV kardinolas | kl.lt

ATSISTATYDINO KUNIGŲ PEDOFILŲ DANGSTYMU KALTINAMAS JAV KARDINOLAS

  • 4

Popiežius Pranciškus priėmė JAV kardinolo Donaldo Wuerlo (Donaldo Viurlo) atsistatydinimą, penktadienį pranešė Vatikanas.

Kardinolas buvo kaltinamas nesiėmęs veiksmų prieš kunigus pedofilus, kai buvo Pensilvanijos vyskupas.

D. Wuerlas atsistatydino iš Vašingtono arkivyskupo pareigų.

Praėjusį mėnesį jis paskelbė planuojantis susitikti su pontifiku aptarti savo atsistatydinimo klausimo. 

Rugpjūčio mėnesį JAV didžioji žiuri paskelbė šokiruojančią ataskaitą apie Katalikų Bažnyčios vykdytą sisteminį seksualinių nusikaltimų prieš mažamečius dangstymą Pensilvanijos valstijoje.

Joje užfiksuoti patikimi pranešimai apie 300 kunigų pedofilų ir identifikuota daugiau nei tūkstantis jų aukomis tapusių mažamečių.

Šis tyrimas dėl vaikų išnaudojimo JAV Katalikų Bažnyčioje laikomas iki šiol išsamiausiu istorijoje. Ataskaita leido pareikšti kaltinimus dviem dvasininkams, tačiau dauguma kitų atsakingų asmenų jau yra mirę, o didžioji dalis nusikaltimų buvo įvykdyti taip seniai, kad dėl jų jau nebegalima vykdyti baudžiamojo persekiojimo.

Šioje ataskaitoje D. Wuerlas, kuris nuo 1988 iki 2006 metų buvo Pitsburgo vyskupas, yra ne kartą minimas kaip vienas iš Bažnyčios lyderių, padėjusių dangstyti skandalą. Jis ne kartą buvo raginamas atsistatydinti.

Praėjusį mėnesį JAV sostinėje vykusiose mišiose, skirtose lytinio išnaudojimo aukoms, D. Wuerlas parodė atgailaująs dėl šių įvykių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kastruot

Iskastruoti tik kunigu tapus ir nebus tokiu

bažnyčios sutanistai dirba su VELNIU išvien,

kokie NESĄŽININGI sutanistai-- tik PRISPYRUS popiežiui, neša MULĄ,o šitiek metų MULKINO tikinčiuosius ir to nematė DIEVAS,--viską gali--bet "nemato" , kad jį MULKINA, jo pačio tarnai. Kada nustosime tikėti ABSURDU ?-- juk yra XXI amžius. Šį ABSURDĄ įteisino imperatorius Konstantinas Didysis, 325 mūsų eros metais, SAVANAUDIŠKU tikslu, būdamas PAGONIU ,kad GALĖTŲ toliau vadovauti imperijai--, tuo metu, tikinčiųjų buvo apie 94% beraščiai. .ŠIANDIENĄ aiškiai matome ,kaip SUTANISTAI daro nusikaltimus--absoliučiai MULKINDAMI dalinai išprususius tikinčiuosius.

Kesa

Jav ten kas septintas turbūt pedofilas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS