Kas iš tiesų yra legenda jau tapę „Azovo“ pulko kariai? | kl.lt

KAS IŠ TIESŲ YRA LEGENDA JAU TAPĘ „AZOVO“ PULKO KARIAI?

  • 0

Kas tie paskutiniai Mariupolio gynėjai, kurie vis dar neleidžia Rusijai oficialiai paskelbti, kad nuolaužomis ir pelenais virtęs Mariupolis jau paimtas, aiškinosi LNK.

Organizacijos „LDK palikuonys“ atstovas Gediminas Armonavičius papasakojo apie tuos, kurie dar yra gyvi, bet kuriems labai reikia pasaulio palaikymo. Tai – „Azovstal“ gynėjai, „Azovo“ būrys. G.  Armonavičius turi labai artimą santykį su jais.

„Mano pažintis buvo labai paprasta – Maidano įvykiai 2014 metais. Ten susipažinau su „Pravyj sektor“ nariu Aleksandru, jis po truputėlį mane atvedė iki „Azovo“ kovotojų, kurie tuo metu gynė Mariupolį, jį atkovojo. Tada atsirado draugas Dmitrijus, kuris kovojo Mariupolyje 2014–2015 metais. Draugystė sustiprėjo. Stengėmės remti tuo, kuo galėjome“, – pasakojo pašnekovas.

Juos vadino nesveikais, paranojikais ir visokiais kitokiais žodžiais, bet jie žinojo, kad reikės kariauti.

„Azovo“ kovotojai buvo skirtingų futbolo klubų nariai. Nežinau, su kuo tai galima palyginti – gal su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“, kai daugeliui paprastų žmonių atrodo baugiai, kai jie atžygiuoja su ugnimi ar po varžybų pasimuša. Ukrainoje 2014 metais visos šitos organizacijos susivienijo. Atsirado lyderiai, kurie sako: „mes esame skirtingų organizacijų atstovai, kurie pasipyksta tarp miestų, bet dabar yra blogai valstybei, turime bendrą priešą, reikia susivienyti“. Tie idėjiniai žmonės tiesiog nurimo, susivienijo ir pradėjo darytis branduolys. Aišku, rusų propaganda labai stipriai dirbo šiuo klausimu: pradėjo vadinti juos fašistais, neonaciais“, – sakė G.  Armonavičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jis atskleidė, kaip šis būrys tapo profesionaliais kovotojais.

„Juos vadino nesveikais, paranojikais ir visokiais kitokiais žodžiais, bet jie žinojo, kad reikės kariauti. Jie po truputį ruošė savo mažytę armiją. Tada vyriausybė pamatė, kad „Azovas“ tampa jėga, kad jie nesitraukia nuo savo idėjų ir principų“, – tikino organizacijos „LDK palikuonys“ atstovas.

„Azovo“ būrys nemažai pamokų gavo ir iš NATO instruktorių.

„Kadangi jie pilnai integruoti į Ukrainos nacionalines pajėgas, tai jie gavo apmokymus. Jie labai džiaugėsi tais dalykais, kad juos pagaliau pasiekė vakarietiškas kovos mentalitetas“, – pripažino  G.  Armonavičius.

Iš pradžių buvo skaičiuojama virš 1 tūkst. „Azovo“ gynėjų, dabar – apie 600, dalis jų sužeisti.

„Kadangi žinau jų kovos dvasią, mentalitetą, tai žinau, kad jie stovės iki galo. Tas baisumas tikrai nepasirodys pasauliui iš karto. Kada nors viskas išaiškės. Norisi palinkėti visam pasauliui, visai Europai pagaliau atsibusti. Keista, kad gali būti žmonių, kurie dar tiki Rusijos pažadais“, – kalbėjo jis.

G.  Armonavičius telefonu paskambino ir savo draugui Aleksandrui iš Ukrainos. Aleksandras atskleidė, kokie šviežiausi įvykiai Mariupolyje.

83-ioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

GALERIJA

  • Kas iš tiesų yra legenda jau tapę „Azovo“ pulko kariai?
Gairės: Gediminas Armonavičius, LNK turinys, karas Ukrainoje, Azov, Azovo būrys, Azovstal
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS