Azerbaidžane COVID-19 susirgo devyniolika prezidentūros darbuotojų | kl.lt

AZERBAIDŽANE COVID-19 SUSIRGO DEVYNIOLIKA PREZIDENTŪROS DARBUOTOJŲ

Koronaviruso infekcija patvirtinta devyniolikai Azerbaidžano prezidentūros darbuotojų, antradienį pranešė pareigūnai, šios Kaukazo valstybės valdžiai sunkiai sekantis suvaldyti augančią krizę.

Infekcija COVID-19 buvo diagnozuota ir trylikai Darbo ir Nepaprastųjų situacijų ministerijų darbuotojų, informavo atsaką į kovą su epidemija koordinuojančios darbo grupės atstovas Raminas Bairamly (Raminas Bairamlis).

Azerbaidžane iš viso užregistruoti 98 mirties ir 8 191 užsikrėtimo atvejis, o nuo praėjusios savaitės užsikrėtimo atvejų šalyje pagausėjo 23 procentais.

Naftos turtinga šalis kovo mėnesį paskelbė nepaprastąją padėtį, siekdama sutramdyti protrūkį. Ši priemonė ir dauguma su infekcijos prevencija susijusių suvaržymų buvo atšaukti gegužės 31 dieną.

„Tarp prezidento administracijos darbuotojų buvo patvirtinta 19 koronaviruso atvejų“, – sakė R. Bairamly.

„Darbo ministerijoje užsikrėtė septyni žmonės, o Nepaprastųjų situacijų ministerijoje – penki žmonės“, – pridūrė jis.

Azerbaidžano autoritariškas prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilhamas Ilijevas) antradienį pripažino, kad „naujų užsikrėtimo atvejų gausėjimą“ nulėmė kovos su virusu priemonių švelninimas.

„Tačiau padėtis yra visiškai kontroliuojama“, – kalbėdamas per televiziją patikino valstybės vadovas.

Siekdamas paskatinti pastangas suvaldyti protrūkį, I. Aliyevas įvedė dviejų dienų trukmės karantiną keliuose regionuose ir miestuose, įskaitant sostinę Baku.

Pasak prezidento, nurodymas likti namuose galios ir kitą savaitgalį.

Karantino metu azerbaidžaniečiams leidžiama palikti namus tik esant poreikiui skubiai apsilankyti pas gydytoją ar norint sudalyvauti artimųjų laidotuvėse.

Taip pat liepta uždaryti viešąjį transportą ir visus neesminius verslus, išskyrus naftos pramonės ir krovinių pervežimo įmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS