Baltarusijos šauktiniai papasakojo šiurpių dalykų: plauna Rusijos tankus, kuriuose karių palaikai | kl.lt

BALTARUSIJOS ŠAUKTINIAI PAPASAKOJO ŠIURPIŲ DALYKŲ: PLAUNA RUSIJOS TANKUS, KURIUOSE KARIŲ PALAIKAI

  • 0

Baltarusija savo šauktinius siunčia padėti Rusijos kariuomenei. Jie plauna tankus, kuriuose – žuvusių agresoriaus kariuomenės karių palaikai, praneša unian.net remdamasi baltarusiško leidinio „Nasha Niva“ duomenimis.

Kaip rašoma, į vieną dalinių Baltarusijos vakaruose iškviestas šauktinis karys neseniai iš nežinomo telefono numerio paskambino savo tėvams prašydamas prie Gomelio (miestas pietryčių Baltarusijoje – aut. past.)  atvežti vaistų nuo vėmimo ir pykinimo.

Tėvai pasakojo, kad pirma jų mintis buvo, kad sūnus yra Ukrainos nelaisvėje sužeistas. Todėl iš karto paklausė, kodėl jo nėra padalinyje, ir kam reikia vaistų. Tačiau paaiškėjo, kad sūnus buvo netoli Gomelio, Komarino apylinkėse, kur kartu su kitais šauktiniais padėjo atstatyti suniokotą Rusijos karinę techniką.

Dvidešimt trečioji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Jam reikėjo vaistų nuo vėmimo, nes jis su vaikinais plauna kare apgadintą įrangą ir, kaip pats sakė, ten yra ne tik nuolaužų, bet ir Rusijos karių palaikų“, – aiškino šauktinio tėvai.

„Nasha Niva“ tokius faktus patvirtino ir kitų Baltarusijos karių giminaičiai. Jie teigė girdėję iš savo vaikų, kaip šie „plauna tankus prie Gomelio“.

Gairės: karas Ukrainoje, Baltarusijos šauktiniai, rusijos kariuomenė, žmonių palaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS