Baltieji rūmai: per Izraelio operaciją žuvo trečiasis pagal svarbą „Hamas“ vadas | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI: PER IZRAELIO OPERACIJĄ ŽUVO TREČIASIS PAGAL SVARBĄ „HAMAS“ VADAS

  • 1

Baltieji rūmai pirmadienį pranešė, kad Izraelis praėjusią savaitę nukovė islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ trečiąjį pagal svarbą vadą.

Anksčiau žydų valstybė teigė, kad į jį buvo taikytasi per antskrydį Gazos Ruože, tačiau jo mirties nepatvirtino.

„Praėjusią savaitę per Izraelio operaciją žuvo „Hamas“ trečiasis numeris Marwanas Issa (Marvanas Isa)", – sakė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas), cituodamas JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir izraeliečių ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) telefoninio pokalbio detales.

J. Sullivanas teigė, kad Izraelis taip pat išardė daug „Hamas“ batalionų, nukovė bent tūkstantį organizacijos kovotojų, įskaitant vyresniuosius vadus.

„Likusieji aukščiausi vadovai slapstosi, greičiausiai giliai „Hamas“ tunelių tinkle, ir jų taip pat laukia teisingumas“, – pridūrė jis.

Kovo 11-ąją Izraelio kariuomenė pranešė, kad kovo 9–10 dienomis per oro smūgį į požeminį kompleksą Gazos Ruožo centrinėje dalyje buvo atakuotas M. Issa, ir nurodė, kad jis buvo vienas iš „Hamas“ spalio 7-osios kruvino išpuolio prieš Izraelį planuotojų.

M. Issa buvo Mohammedo Deifo (Mohamedo Deifo), vadovaujančio „Hamas“ ginkluotajam sparnui „Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados“, pavaduotojas, tuo metu sakė Izraelio kariuomenės atstovas Danielis Hagari (Danielis Hagaris).

Tačiau tuomet jis teigė, kad neaišku, ar M. Issa žuvo per operaciją, ir pridūrė: „Mes vis dar tikriname smūgio rezultatus ir dar turime gauti galutinį patvirtinimą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cianidas

O kiek nužudyta civilių palestiniečių savoj žemėj,kiek vaikų,kodėl tik rusus matom,ar taip jankiai liepia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS