Baltieji rūmai: Ukraina neturi jokių sąsajų su išpuoliu Maskvoje | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI: UKRAINA NETURI JOKIŲ SĄSAJŲ SU IŠPUOLIU MASKVOJE

  • 10

Baltieji rūmai sekmadienį pareiškė, kad Ukraina neturi jokių sąsajų su penktadienio išpuoliu Pamaskvės koncertų salėje.

„Už šį išpuolį atsakomybė tenka tik IS. Ukraina prie to visiškai neprisidėjo“, – nurodė Baltųjų rūmų nacionalinės saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson (Eidrien Votson), panaudodama grupuotės „Islamo valstybės“ trumpinį.

JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) interviu televizijos ABC laidai „This Week“ pareiškė, kad nėra jokių požymių, jog Ukraina kaip nors susijusi su šia ataka.

„IS iš tikrųjų yra atsakinga už tai, kas įvyko“, – teigė ji.

Penktadienio vakarą per Maskvos priemiestyje esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ surengtą teroristinį išpuolį žuvo 137 žmonės. Dar maždaug pusantro šimto žmonių sužeista.

Dėl išpuolio atsakomybę prisiėmė IS, tačiau Rusijos valdžios institucijos apie tai neužsiminė. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvykdytą ginkluotą išpuolį pavadino barbarišku teroro aktu ir paskelbė nacionalinio gedulo dieną.

V. Putinas taip pat pareiškė, kad dėl šio išpuolio buvo suimta 11 žmonių, įskaitant keturis įtariamuosius šaulius, kurie, pasak jo, bandė pabėgti į Ukrainą.

Kyjivas griežtai paneigė bet kokias sąsajas su šia ataka, sakydamas, kad Rusija ieško dingsties suintensyvinti karą.

Nuo penktadienio IS ne kartą teigė esanti atsakinga už išpuolį, nors Rusijos pareigūnai viešai nekomentavo šių pareiškimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

va taip

Teroristai gavo avansus, - sek pinigus ir rasi mokėtoją.

Anonimas

Jankis pasakė- o mes ir patikėjom....palaukit iki pirmadienio, ateisim padėt...

PER GERAI UKRAINA GALVOJA APIE SAVE...

Ne Ukrainos nosiai įvykdyti tokį teroro aktą. Tai suplanavo Amerikos ir Anglijos teroristai, o vykdytojai, be abejo, Ukrainos nacionalistai. Ir... iš kur taip greitai Amerika "sužinojo", kad tai ne Ukrainos darbas?...Tai tas pats scenarijus, kad Rusija numušė Malaizijos boingą. Lėktuvas dar nespėjo nukristi, o Obama jau trimitavo visam pasauliui, kad tai Rusijos darbas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS