Barselonoje per apiplėšimą sužeistas Afganistano ambasadorius | kl.lt

BARSELONOJE PER APIPLĖŠIMĄ SUŽEISTAS AFGANISTANO AMBASADORIUS

  • 0

Afganistano ambasadorius Ispanijoje praėjusį savaitgalį buvo užpultas ir apiplėštas Barselonoje, pirmadienį pranešė policija ir diplomatiniai šaltiniai.

Diplomatas Masoodas Khalili (Masudas Chalilis) buvo užpultas sekmadienį vėlai vakare miesto centre. Užpuolikai jį parbloškė ant grindinio ir atėmė laikrodį, informavo policijos atstovė spaudai.

Ambasadorius atvyko į Barseloną dalyvauti renginyje, skirtame Afganistano nacionalinei šventei. Per užpuolimą M. Khalili patyrė kojos traumą, bet jaučiasi gerai, sakė šaltinis Afganistano ambasadoje Madride.

Barselonoje, viename iš turistų labiausiai lankomų Europos miestų, smarkiai išaugo nusikalstamumas. Keli neseniai įvykdyti užsieniečių apiplėšimai buvo plačiai nušviesti tarptautinės žiniasklaidos. 

Šiame mieste nuo liepos buvo įvykdytos aštuonios žmogžudystės – tai neįprastai didelis skaičius Ispanijai, kurioje nusikalstamumas yra vienas mažiausių tarp Europos valstybių.  

Taip pat išaugo apiplėšimų, ypač turistų iš užsienio, skaičius.

Antrajame pagal dydį Ispanijos mieste, turinčiame apie 1,6 mln. gyventojų, vagysčių skaičius per pastaruosius ketverius metus išaugo dukart.

Pirmąjį šių metų pusmetį smurtinių vagysčių skaičius šoktelėjo 31 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. 

Birželio pabaigoje mirė per apiplėšimą sunkią traumą patyrusi moteris iš Pietų Korėjos, atvykusi į šalį su oficialia vyriausybine delegacija. Vagis, čiupęs jos rankinę, pargriovė moterį ir ši smarkiai susižalojo galvą.  

Anksčiau šį mėnesį per muštynes šalia Barselonos naktinio klubo žuvo kinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS