„Bejėgį“ šuniuką Filipinuose išgelbėjusi norvegė mirė nuo pasiutligės | kl.lt

„BEJĖGĮ“ ŠUNIUKĄ FILIPINUOSE IŠGELBĖJUSI NORVEGĖ MIRĖ NUO PASIUTLIGĖS

  • 8

Norvegijoje šią savaitę nuo pasiutligės mirė 24 metų moteris, kuriai atostogaujant Filipinuose įkando mažas šunelis, ketvirtadienį pranešė jos šeima.

Vasario mėnesį atostogaudama su draugais ir važinėdama motoroleriu Birgitte Kallestad (Birgitė Kalestad) pastebėjo „bejėgį“ šuniuką šalikelėje.

„Brigitte paėmė šunelį į krepšį ir parsivežė namo. Ji jį išprausė, ėmė juo rūpintis ir, jos dideliam džiaugsmui, jis pradėjo taisytis. Ji žaisdavo su šuniuku sode“ Filipinų kurorte, kur jie buvo apsistoję, sakoma ketvirtadienį paskelbtame šeimos pranešime.

„Po kurio laiko šunelis pradėjo kandžiotis, kaip daro visi maži šuniukai. Jiems bežaidžiant jis gnaibydavo jai pirštus“, – tęsiama jame.

Sugrįžusi į Norvegiją ši jauna ligoninėje dirbusi moteris pasijuto blogai ir buvo paguldyta į intensyvios terapijos skyrių toje pačioje ligoninėje, kur pirmadienio vakarą mirė.

Norvegijos visuomenės sveikatos institutas skelbia, kad paskutinis pasiutlige užsikrėtusio žmogaus atvejis Norvegijos žemyninėje dalyje buvo užregistruotas 1815 metais, gyvūno – 1826-aisiais.

Remiantis šeimos pranešimu, niekas iš kartu su moterimi keliavusių draugų nuo pasiutligės nebuvo skiepytas.

„Mūsų mieloji Birgitte mylėjo gyvūnus. Baiminamės, kad taip neatsitiktų kitiems tokią gerą širdį turintiems žmonėms“, – sakoma jame.

Kasmet nuo šios gyvūnų platinamos ligos miršta mažiausiai 59 tūkst. žmonių, skelbia Pasaulio sveikatos organizacija.

Daugiau nei 99 proc. mirštančiųjų užsikrečia Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Idiotams - ir idiotiška mirtis!

Jelena

Užuojauta šeimai. Moteriai buvo tik 24...

Užuojauta artimiesiams, gaila tokia jauna. Per gerą širdį ir pati susirgo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS