Belgija nustatė užsikrėtimą koronavirusu 0,32 proc. visiškai paskiepytų žmonių | kl.lt

BELGIJA NUSTATĖ UŽSIKRĖTIMĄ KORONAVIRUSU 0,32 PROC. VISIŠKAI PASKIEPYTŲ ŽMONIŲ

Belgijoje užsikrėtimas koronavirusu nustatytas 0,32 proc. visiškai nuo COVID-19 paskiepytų žmonių, pranešė šalies sveikatos priežiūros tarnyba „Sciensano“.

Gegužės 31-osios duomenimis, Belgijoje buvo visiškai paskiepyti 1,4 mln. žmonių, iš kurių 4 526 nustatytas užsikrėtimas koronavirusu.

Daugiau nei du trečdaliai paskiepytų žmonių, kuriems nustatyta užsikrėtimas, nejuto jokių simptomų, sakoma „Sciensano“ pranešime.

„Šie rezultatai yra svarbus COVID-19 vakcinų veiksmingumo rodiklis Belgijoje“, – teigia „Sciensano“.

Kadangi dauguma paskiepytų gyventojų sirgo besimptome ligos forma, atvejai buvo nustatyti tik atsekus kontaktus arba netyčia, pavyzdžiui, pasidarius testą po grįžimo iš užsienio.

Tai reiškia, kad tikrasis atvejų skaičius gali būti didesnis. „Tikrai įmanoma, kad mes neužfiksuojame visų atvejų“, – naujienų agentūrai dpa teigė „Sciensano“ epidemiologė Veerle Stouten.

„Tai nėra problema“, – sakė ji, pridurdama, kad skaičiai rodo, jog vakcinos padeda žmonėms nesusirgti sunkesne ligos forma.

Pasak V. Stouten, kol kas neaišku, ar paskiepyti žmonės gali perduoti virusą kitiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

f

/yla lenda is maiso/ tai ne skiepai o uzkratas ir chroniskas nepagydomas bigeic dovanele Farm iteisinta soros fina nsuojama .....;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS