Belgijoje per dujų sprogimą daugiabutyje žuvo 4 žmonės | kl.lt

BELGIJOJE PER DUJŲ SPROGIMĄ DAUGIABUTYJE ŽUVO 4 ŽMONĖS

  • 3

Belgijos šiaurėje Naujųjų metų išvakarėse per dujų sprogimą, apgadinusį du daugiabučius, žuvo keturi žmonės, šeštadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vietos meras.

Sprogimą išgyveno dvi moterys, viena kurių po griuvėsiais praleido 14 valandų.

Moterys šiuo metu gydomos ligoninėje ir jaučiasi „gerai“, pranešė Tiurnhauto miesto meras Paulas Van Miertas (Polas Van Miertas).

Meras teigė negalintis nurodyti žuvusiųjų tapatybės, lyties ar amžiaus, nes policija vis dar susisiekia su artimiausiais giminaičiais, tačiau pridūrė, kad visi žuvę yra suaugusieji.

Sprogimas nugriaudėjo penktadienio rytą, išmušdamas angą viename keturių aukštų name, kuriame buvo 16 butų, tuo tarpu kitame netoliese stovinčiame name išdužo langai.

„Greičiausiai sprogo didžiulė dujų sankaupa“, – teigė P. Van Miertas ir pridūrė, kad teismo medicinos ekspertai nuo sekmadienio tirs griuvėsius ir šildymo sistemas, kad nustatytų tikslią priežastį.

Pasak mero, policija, ugniagesiai ir civilinės avarinės gelbėjimo komandos atliko „labai sunkų darbą“, ieškodamos išgyvenusių žmonių ir iškeldamos žuvusiųjų kūnus.

Belgijos karalius Philippe'as (Filipas) ankstų šeštadienį paskambino P. Van Miertui ir pareiškė užuojautą.

Vidaus reikalų ministrė Anneliese Verlinden (Anelizė Verlinden) planavo šeštadienį atvykti apžiūrėti įvykio vietos ir palaikyti pagalbos tarnybų darbuotojus.

Pasal P. Van Mierto, pastatas, kuriame įvyko sprogimas, greičiausiai turės būti nugriautas, tačiau gretimas apgadintasis pastatas buvo stabilizuotas ir yra tinkamas gyventi.

GALERIJA

  • Belgijoje per dujų sprogimą daugiabutyje žuvo 4 žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Netolima istorija

Atejus antichristui i valdzia, ir maskolijoje taip namai sproginejo... "savi saude i savus"... Kazkaip reikejo Cecenijos sunaikinima "pateisinti"...

anonimas

nu nax,cia duju sprogimas??pilnas briedas,tai kiek cia tada buvo duju?sprogsta oro ir duju misinys 10 % duju ir 90 %-5% dujo ore uzuodi kuo puikiausiai.

Anonimas

Tai ką, rusai nekalti ? Petrovo su Baširovu ten neaptiko ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS