Bolivija dėl karo Gazos Ruože nutraukė diplomatinius santykius su Izraeliu | kl.lt

BOLIVIJA DĖL KARO GAZOS RUOŽE NUTRAUKĖ DIPLOMATINIUS SANTYKIUS SU IZRAELIU

  • 16

Bolivija antradienį pareiškė nutraukianti diplomatinius ryšius su Izraeliu pareikšdama priekaištą dėl jo kruvino bombardavimo Gazos Ruože, kuriuo žydų valstybė atsako į 1,4 tūkst. gyvybių pareikalavusį grupuotės „Hamas“ puolimą.

Vyriausybė „nusprendė nutraukti diplomatinius santykius su Izraelio valstybe, atmesdama ir smerkdama agresyvų ir neproporcingą Izraelio karinį puolimą, vykdomą Gazos Ruože“, spaudos konferencijoje sakė užsienio reikalų viceministras Freddy Mamani (Fredis Mamanis).

Po to, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis pradėjo plataus masto anklavo bombardavimo kampaniją.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,5 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

manau

Visos moralios ir normalios valstybės turėtų nutraukti bet kokius santykius su Izraeliu.

O

Būtų gražu, kad taip padarytu ir Lietuva, bet tai nerealu, nes ji nesavarankiška, kaip ir Izraelis.

tai

pagarba d Bolivijai jos pavyzdziu gal paseks ir Trumpas nors vargiai juk zentas zydas negi d ukrai gadins gyvenima del keliu mln /populiacijos/ pagal svab programa matysime toliau tik idomu kur pompeo dingo nuo jav politpjedestalo tai d ??? kaip ir p=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS