Bolivijoje per protestus dėl prezidento rinkimų rezultatų nukentėjo aštuoni žmonės | kl.lt

BOLIVIJOJE PER PROTESTUS DĖL PREZIDENTO RINKIMŲ REZULTATŲ NUKENTĖJO AŠTUONI ŽMONĖS

  • 0

Mažiausiai aštuoni žmonės nukentėjo per protesto akcijas, prasidėjusias Bolivijoje po preliminarių prezidento rinkimų rezultatų paskelbimo.

Tai ketvirtadienį pranešė šalies vidaus reikalų ministro pavaduotojas Wilfredas Chávezas.

„Mes turime tik dalinę informaciją, mes negalime paskelbti bendro skaičiaus. Santa Kruse nukentėjo mažiausiai šeši žmonės, daugiausia nuo paleistų akmenų, La Pase – ne mažiau kaip du“, - sakė pareigūnas televizijos kanalui „Unitel“.

Anot W. Chávezo, šalyje neužfiksuota plataus masto riaušių ir protesto akcijų. „Dauguma boliviečių neprisijungė prie streiko“, - pridūrė jis.

Sekmadienį Bolivijoje įvyko prezidento ir parlamento rinkimai. Pirmieji preliminarūs rezultatai buvo paskelbti praėjus maždaug keturioms valandoms po balsavimo apylinkių uždarymo. Juos paskelbus, opozicijos kandidatas Carlosas Mesos tvirtino, kad balsavimo rezultatai leis jam patekti į antrąjį ratą. Savo ruožtu dabartinis Bolivijos prezidentas Evas Moralesas pareiškė, kad tuo metu dar nesuskaičiuoti kaimiškųjų rajonų gyventojų balsai jam garantuos pergale jau pirmajame rate.

Antradienio vakarą Aukščiausiasis rinkimų teismas po pertraukos paskelbė naujus preliminaraus greitojo balsų skaičiavimo rezultatus, pagal kuriuos E. Moralesas surenka pakankamai balsų pergalei pirmajame rate. Patikrinus 98,87 proc. balsalapių, E. Moralesas turi 46,94 proc. balsų, C. Mesa – 36,61 proc. Opozicijos kandidatas pareiškė nepripažįstąs prezidento pergalės pirmajame rate ir paragino piliečius protestuoti.

Pagal Bolivijos įstatymus, kad iškovotų pergalę pirmajame rate, didžiausią piliečių palaikymą užsitikrinęs kandidatas turi surinkti daugiau kaip 50 proc. balsų arba 40 proc., jeigu atotrūkis nuo jo artimiausio varžovo sudaro ne mažiau kaip 10 procentų. Jeigu nė vienas iš pretendentų į aukščiausią postą valstybėje nepasiekia tokio rezultato, turi būti rengiamas antrasis rinkimų ratas.

 

GALERIJA

  • Bolivijoje per protestus dėl prezidento rinkimų rezultatų nukentėjo aštuoni žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS