Bombarduotame Mariupolio dramos teatre slėpęsi žmonės – gyvi | kl.lt

BOMBARDUOTAME MARIUPOLIO DRAMOS TEATRE SLĖPĘSI ŽMONĖS – GYVI

  • 0

Mariupolio dramos teatras atlaikė bombardavimą, iš slėptuvės pradėjo išeiti žmonės, feisbuko paskyroje informavo Ukrainos parlamento deputatas, verslininkas Sergejus Taruta.

„Po baisios nežinomybės nakties 22-osios karo dienos rytą pagaliau geros žinios iš Mariupolio! Slėptuvė atlaikė bombas. Užtvaros buvo pradėtos ardyti, žmonės išeina gyvi!“ – rašė S. Taruta.

Kaip portale rašyta anksčiau, pareigūnai paskelbė nuotraukų, kuriose matyti išsprogdintas ir degantis trijų aukštų teatro pastatas.

„Šiandien okupantai sunaikino Dramos teatrą. Vietą, kurioje prieglobstį rado daugiau nei tūkstantis žmonių. Mes niekada to neatleisime“, – „Telegram“ žinutėje teigė Mariupolio vietos taryba.

Mariupolis yra svarbus strateginis tikslas Maskvai, nes galėtų sujungti Rusijos pajėgas į vakarus esančiame Kryme ir Donbase rytuose, atkertant ukrainiečius nuo Azovo jūros.

Rusijos pajėgos daug dienų bombarduoja miestą, kur anksčiau gyveno apie pusė milijono žmonių. Mariupolyje nutrauktas elektros ir vandens tiekimas, stinga maisto.

Ukrainos pareigūnai teatro subombardavimą pavadino karo nusikaltimu.

„Neįmanoma apsakyti, su kokiu cinizmu ir žiaurumu rusų įsibrovėliai naikina taikius Ukrainos pajūrio miesto gyventojus“, – sakoma oficialiame pareiškime.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailo Podoliakas smerkė Rusijos žiaurumą ir pasijuokė iš tų Vakaruose, kas sėdėdami „Berlyno kavinėje“ atmeta neskraidymo zonos idėją, nes „bijo trečio pasaulinio karo“ su Rusija.

Rusijos gynybos ministerija paneigė, kad jos pajėgos trečiadienį bombardavo miestą, ir pareiškė, esą pastatas buvo sugriautas per Ukrainos nacionalistinio pulko „Azov“ sukeltą sprogimą.

Rusijos teigimu, ten „taikūs civiliai galėjo būti laikomi įkaitais“.

Anksčiau Maskva apkaltino „Azov“ dėl tarptautinį pasipiktinimą sukėlusio Mariupolio gimdymo namų subombardavimo praėjusią savaitę.

Žmogaus teisių gynimo grupės sako, kad padėtis Mariupolyje vis dar neaiški.

„Kol negausime daugiau informacijos, negalime atmesti ukrainiečių karinio taikinio teatro rajone tikimybės, bet tikrai žinome, kad teatre buvo mažiausiai 500 civilių“, – sakė Belkis Wille (Belkis Vil) iš organizacijos „Human Rights Watch“.

„Tai kelia rimtą susirūpinimą dėl to, koks buvo numatytasis taikinys“, – sakė ji.

Pasak Ukrainos pareigūnų, Mariupolyje jau žuvo daugiau kaip 2 000 žmonių.

Iš miesto bėgantys gyventojai pasakoja apie gatvėse pūti paliktus lavonus, apie minų laukus ir Rusijos aviacijos smūgius.

Rusijos pajėgos trečiadienį apšaudė geležinkelio stotį Ukrainos pietiniame Zaporižios mieste, kur yra tūkstančiai pabėgėlių iš Mariupolio, bandančių išvykti toliau nuo karo veiksmų zonos.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolio dramos teatras, bombos, gyvi žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS