Didžiojoje Britanijoje – didžiausias su COVID-19 siejamas mirtingumo prieaugis | kl.lt

DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE – DIDŽIAUSIAS SU COVID-19 SIEJAMAS MIRTINGUMO PRIEAUGIS

Jungtinėje Karalystėje su naujuoju koronavirusu siejamas mirtingumo prieaugis yra didesnis nei bet kurioje kitoje pandemijos paveiktoje šalyje, pateikiančioje palyginamų duomenų, ketvirtadienį rašo laikraštis „Financial Times“.

Remiantis oficialiais Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) šią savaitę paskelbtais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje registruota beveik 60 tūkst. daugiau mirties atvejų nei paprastai per tą patį laikotarpį nuo kovo 20 dienos.

Tolesnio „Financial Times“ tyrimo, apžvelgusio duomenis iš 19 šalių, rezultatai rodo, kad milijonui JK gyventojų tenka 891 tiesiogiai arba netiesiogiai su koronavirusu susijusi mirtis. Šis rodiklis yra didžiausias iš visų lygintų šalių.

Mirštamumo rodikliai Britanijoje yra didesni nei kitose nuo pandemijos smarkiai nukentėjusiose šalyse, įskaitant JAV, Italiją, Ispaniją ir Belgiją.

Daugelio ekspertų nuomone, lyginti mirtingumą įvairiuose šalyse tiksliausia skaičiuojant, kiek šių metų mirtingumas viršijo praėjusių penkerių metų vidurkį, nes įvairios šalys naudoja skirtingus mirtingumo nuo COVID-19 vertinimo kriterijus.

Didžiojoje Britanijoje mirtingumas nuo šios pandemijos yra didžiausias iš visų Europos šalių. Iki gegužės vidurio koronavirusui priskiriama daugiau nei 46 tūkst. mirčių, skelbia ONS.

Vyriausybė, savo statistiką registruojanti atskirai ir skelbianti, kad patvirtintų mirčių nuo COVID-19 atvejų skaičius siekia 37 460, yra kritikuojama dėl visuomenės sveikatos krizės valdymo.

Remiantis naujausiais ketvirtadienį paskelbtais AFP duomenimis, mirčių nuo koronaviruso skaičius Europoje jau perkopė 175 tūkst., ir  Europa tapo labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiu žemynu.

Tuo tarpu Italija, neskaičiuojanti didelės dalies mirties atvejų, kai virusu užsikrėtę žmonės miršta slaugos namuose arba ne ligoninėse, oficialiai yra registravusi 33 072 mirčių nuo koronaviruso atvejus, Prancūzija – 28 596, o Ispanija – 27 118.

Jungtinėse Valstijose trečiadienį COVID-19 skaičius perkopė 100 tūkstančių. Iš viso pasaulyje mirė daugiau nei 355 tūkst. naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS