Britanijos gynybos sekretorius moters Eimsberyje mirtį sieja su Rusijos veiksmais | kl.lt

BRITANIJOS GYNYBOS SEKRETORIUS MOTERS EIMSBERYJE MIRTĮ SIEJA SU RUSIJOS VEIKSMAIS

  • 1

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas (Gevinas Viljamsonas) pirmadienį pareiškė, kad vienos Eimsberio miesto gyventojos, apsinuodijusios nervus paralyžiuojančia medžiaga, mirtis yra susijusi su Rusijos veiksmais.

„Realybė tokia, kad Rusija įvykdė ataką Britanijos teritorijoje, ir tai išprovokavo Britanijos pilietės mirtį“, – parlamente sakė G. Williamsonas.

Neaišku, ar gynybos sekretorius turėjo galvoje buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimą anksčiau šiemet Solsberyje, ar naująjį incidentą.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, kad 44 metų Dawn Sturgess (Don Sterdžes), trijų vaikų motina, mirė Solsberio ligoninėje.

D. Sturgess ir jos partneris 45 metų Charlie Rowley (Čarlis Roulis) birželio 30-ąją buvo atvežti į ligoninę kritinės būklės iš Eimsberio miestelio, esančio netoli Solsberio, kur kovą Sovietų Sąjungoje sukurta medžiaga „Novičiok“ buvo apnuodytas buvęs Rusijos karinės žvalgybos pulkininkas S. Skripalis ir jo duktė Julija.

Skripaliai kelias savaites praleido ligoninėje, bet galiausiai atsigavo.

Britanija ir jos sąjungininkės kaltina Rusiją mėginus nužudyti Skripalius, tačiau Maskva griežtai neigė turinti ką nors bendra su šiuo incidentu, išprovokavusiu aštrią tarptautinę diplomatinę krizę.

Policija nurodė, kad vadovausis įrodymais, bet patvirtino, kad pagrindinė tyrimo kryptis yra ryšys tarp incidentų Eimsberyje ir Solsberyje.

Manoma, kad Eimsberyje britų pora apsinuodijo palietę kažkokį „Novičiok“ užterštą daiktą. Spėliojama, kad šis daiktas galėjo būti talpa, kurioje buvo laikyta medžiaga, panaudota Skripaliams apnuodyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

anglu gretas papilde

dar vienas --anglas ligonis.... ten toj anglijoj puse prisilaizius nuo duru rankenu vietinio ispilstymo is Solsberio sone veikiancios karines chemijos laborotorijos gaminamo,,novicioko,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS