Burkina Fase išlaisvintas džihadistų pagrobtas lenkas | kl.lt

BURKINA FASE IŠLAISVINTAS DŽIHADISTŲ PAGROBTAS LENKAS

Burkina Faso kariuomenė išlaisvino įtariamų džihadistų įkaitu laikytą lenką, trečiadienį pranešė susisiekimo ministrė Valerie Kabore (Valeri Kaborė).

„Gynybos ministerijai pavyko išlaisvinti lenkų kilmės įkaitą, kuris balandžio 27 dieną buvo pagrobtas Matijakoalį ir Kantčarį jungiančiame kelyje,.. kai vyko į Nigerį“, – sakė V. Kabore pasibaigus vyriausybės posėdžiui. 

Kelias, jungiantis Matijakoalį ir Kantčarį, yra Burkina Faso rytuose, netoli Nigerio sienos.

Apie birželio 24 dienos operaciją, per kurią buvo išlaisvintas įkaitas, įvardytas kaip Rafalas Kamilis Bednarskis, jokios informacijos nebuvo pateikta.

Antradienį lenkas buvo atvežtas į sostinę Vagadugu ir „oficialiai perduotas Lenkijos valdžiai, kuri atsiuntė delegaciją“ į Burkina Fasą, sakė V. Kabore.

Apie įkaito paėmimą anksčiau nebuvo pranešta.

Burkina Fase, kurį nuo 2015-ųjų krečia džihadistų smurtas, jau pareikalavęs tūkstančių žmonių gyvybių, o 1,9 mln. gyventojų privertęs palikti savo namus, pastaraisiais metais buvo pagrobta daug užsienio valstybių piliečių.    

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ko tas lenkas ukrainoje,ukrainiečiai pabėgo kas galėjo i šitie durniai i pragarą įlindo.Manau laikas pasiduoti ukrainiečiams, geriau nei mirti.Ukrainos seniai nėra, nejaugi tenai gyvendami to nesuprato.Prezidentas kitos šalies žmogus,kuriam ukrainiečiai visai nesvarbus buvo ir yra,tai vergai ,kurie dirba uz pusdykiai.Alchogoliu papirkdavo dirbančius žmones.Gaila,bet tai tiesa,gaila žmonių kurie žūsta vienoje pusėje ir kitoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS