Černobylio teritorijoje su liepsnojančiais gaisrais kovojama jau mėnesį | kl.lt

ČERNOBYLIO TERITORIJOJE SU LIEPSNOJANČIAIS GAISRAIS KOVOJAMA JAU MĖNESĮ

Radiacija užterštoje Černobylio draudžiamoje zonoje liepsnojančius gaisrus daugiau nei 200 ukrainiečių ugniagesių malšina jau visą mėnesį.

Išdegė arba šiuo metu vis dar dega daugiau nei 11,5 tūkst. hektarų miško, esančio praktiškai negyvenamoje zonoje, kurioje praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams nuo branduolinės katastrofos vis dar laikosi aukštas radiacijos lygis.

Aplinkosaugos ekspertai nerimauja, kad liepsnos gali nuo žemės pakelti radioaktyvius pelenus, kuriuos stiprūs vėjai galėtų paskleisti platesnėje teritorijoje.

Ukrainos sostinė Kijevas yra maždaug už 100 km nuo apleistos branduolinės jėgainės.

„Foninė radiacija Kijeve, Kijevo regione ir draudžiamoje zonoje neviršija natūralių foninių normų“, – penktadienį pareiškė Ukrainos valstybinė avarinių situacijų valdymo tarnyba, atsakinga už kovą su Černobylio miškų gaisrais.

Tačiau aukšto rango Ukrainos pareigūnas, aplinkosaugos ekspertas Jegoras Firsovas anksčiau yra sakęs, kad po to, kai balandžio pradžioje įsiplieskė miškų gaisrai, radiacijos lygis Černobylio zonoje 16 kartų viršijo įprastą foninį lygį.

GALERIJA

  • Černobylio teritorijoje su liepsnojančiais gaisrais kovojama jau mėnesį
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ne kova o nostalgynis aplaidumas hoholu kuriu makaule isivaizduoja kad pakliuve i eurobardaka sems pinigus rieskuci/om? o gaisru turi susirupint ir putinas nes vejas pucia link rusijos bet jam tautieciai dzin nes ir fizionomija jo kaip ciukcios juk po Nikolajaus sali valde zydaai gruzinas haholas kiti mis runai stai uztmat ir vargsta tauta kaip ir mes?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS